„Бъдеще за Джерман“: Не изкарвайте БСП лоши заради липсата на депо в Дупница

От "Бъдеще за Джерман" в лицето на своя председател Борислав Тасков изразиха становище днес, че вината за липса на депо в Дупница не е на БСП. Той отново обяви, че са против изграждането на европейско депо за преработка на неопасни отпадъци в землището на селото. Тасков, който е бивш съветник в дупнишкия парламент от червената листа и екскмет на Джерман от БСП изреди, че в ръководството на Сдружението са и дясно мислещи хора – основателите на СДС в Дупница Кирил Бурановски, Володя Владимиров, отец Кирил, както и настоящият кмет на селото от листата на ГЕРБ Ангел Цветков. "Видяхте какво стана с депото край Ихтиман, което се запали и предизвика катастрофата на АМ "Тракия". И тук е само на 200 метра от магистралата. Ако знае Бойко Борисов какво му готви материала на ГЕРБ в Дупница, лошо им се пише", заяви Тасков.

Примерът му със запалилото се депо край Ихтиман се оказа неуместен, защото то е закрито, поради факта, че не отговаря на изискванията и води до самозапалвания, каквото е настоящото сметище над жк.Бистрица. Именно гъст дим от въпросното сметище на Ихтиман предизвика верижната кастрофа на "Тракия". Новозиградените депа в България, които са по европейски модел са със система, която не позволява подобни запалвания и отвежда метана в специални цистерни, които го изгарят без да се отделя в атмосферата.

Повод за изказването му бе, докладната записка, с която общинските съветници дадоха зелена светлина за преотреждане на имоти за изграждането на Регионален център за третиране на неопасни отпадъци. С 26 гласа "За", докладната бе приета.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien