Събарят неизползваемия физкултурен салон на ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница, кметът иска да строи нов

Най-големият физкултурен салон на територията на община Дупница в скоро време се очаква да бъде съборен. Съоръжението не се използва повече от 20 години и се намира на територията на ОУ "Неофит Рилски". Салонът е затворен от РДНСК и е абсолютно забранено ползването му, тъй като е опасен заради потъване на основите. ОУ "Неофит Рилски" пък е едно от най-големите училища в града и липсата на голям физкултурен салон създава неудобство за учениците и учителите.

В докладната си записка, кметът на Общината инж.Методи Чимев ще поиска от местния парламент да бъде съборен салонът и на неговото място да бъде изграден нов такъв с необходимото оборудване. Сумата заложена за това начинание е 200 000 лева, които са осигурени от Оператовна програма "Региони в растеж" и са един от одобрените от Европейската комисия проекти на Община Дупница.

В същата докладна, инж.Чимев иска от местния парламент да утвърди устойчивост на другото начинание, което е свързано с изграждането на новата детска градина на територията на жк.Бистрица. 1,1 млн лв с ДДС е заложената прогнозна сума за построяването, обзавеждането и оборудването й. Парите също са осигурени изцяло от ОП "Региони в растеж" и предвижда да поема над 120 деца, разпределени в 4 детски групи и една яслена.

Print Friendly

1 Коментар на Събарят неизползваемия физкултурен салон на ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница, кметът иска да строи нов

  1. Ех то деца вече няма ,те зор да строят!В ОУ Неофит Рилски има достатъчно голям салон,този големия не можеха да го сгреят през зимата.А проекта за детска градина е безсмислен…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien