Разрешиха бариерата при частната болница в Дупница, само Стойнев против

Местните съветници от общинския съвет в Дупница разрешиха поставянето на бариера на входа на частната болница в града. Докладната бе разгледана като последна в дневния ред. "Постъпило е заявление от управителя на МБАЛ "Св.Иван Рилски 2003" (д-р Ени Лефтеров, общински съветник) да бъде разрешено поставянето на бариера. Искам да спомена, че е съставен акт за незаконното й поставяне и ще бъде издадено накззателно постановление от кмета на Общината за това. Сега е постъпило такова заявление и по закон кметът е длъжен да го внесе за разглеждане на Общински съвет. Вие решете дали трябва да я има или не", заяви при представянето на докладната зам.кметът Красимир Георгиев, който замени Чимев по средата на сесията. Независимият общински съветник Методи Стойнев поиска юристите на Общински съвет и Общината да изкажат позицията дали е законосъобразно поставянето на такава бариера на публична общинска собственост. "Пътят е да бъде преотреден теренът на частна общинска собственост и тогава да бъде разрешено. В този му вид съм убеден, че ще отпадне решението като незаконосъобразно. Аз ще гласувам Против", заяви Стойнев. Юристът на Общината Иван Бучов обяви, че няма пречки за поставянето й. Юристът на Общински съвет Милен Попов поиска думата, но не я получи. Основните мотиви за искането за поставянето й, да бъде регулирано влизането в болницата и най-вече заради струпването на автомобили, които пречат на линейките и автомобилите на затвора в Бобов дол, които срещат всекидневно проблем с влизанията и излизанията.

При гласуването само Стойнев бе Против, а всички останали съветници гласуваха За. Самият Лефтеров не бе на заседанието.

Любопитното е обаче, че никой от съветниците не само, че не повдигна въпросът за вземането на такса от 2 лева за престой, а повечето от тях дори с "изненада" след края на сесията коментираха, че не знаели за подобна такса, която вземат от частната болница и дори не са чували. Последната дума за точката ще има Областният управител, който трябва да прецени забележката на Стойнев за законосъобразността на решението, както и дали има конфликт на интереси в случая, след като в дебатите участва и самият председател на ОбС, който според официалния сайт на болничното заведение е директор административно стопански блок в тази болница.

Print Friendly

13 Коментари на Разрешиха бариерата при частната болница в Дупница, само Стойнев против

 1. Говеда! Бащиния им е явно…

 2. много тъп // 27.03.2015 в 17:06 // Отговор

  И Матей Попниколов е в конфликт на интереси, не само Коце.Бази престъпниците в този съвет.Само Методи е мъжкар и го показа.А тези юристи да си наврат дипломите отзад.И на децата в детската градина е ясно че е незаконно

 3. Ба си ташака са тия. Айде у целия град сега всеки да поиска да си сложи бариера на улицата и ккойто иска да мине да си плати 2 лв

 4. предложение // 27.03.2015 в 21:21 // Отговор

  Айде предлагам който е по навит да им пуснем заявления до съветниците за поставяне на бариери. Аз ще пусна за Бригадирска. Ей така, дайте да им покажем на тея тарикати. И да ги дадем на Господари на ефира

 5. Незнаят че се събират пари за да влезеш до болницата тия май ни взеха за канарчета. Бойкот на частната болница условията са им по хубави ама специалистите и без това са у общинската. Бойкот и на ВиК целия град го разкопаха приличаме на Бейрут

 6. Господата юристи от Общината да си прочетат ЗУТ.Бариерата се води преместваем обект.Подтавянето на преместваем обект се издава след съгласуване с гл.архитект на Общината и д ответните разрешитилни.Като не знаете поне четете има много такива прецеденти в резултат на които съответните бариери са премахнати като незаконни и на нарушителите са съставени съответните актове

 7. n

 8. Не е спазен чл.56 ал.2 от ЗУТ и бариерата е незаконна

 9. прокуратурата и областния къде са // 27.03.2015 в 23:51 // Отговор

  Областният управител Виктор Янев да върне решението, защото не е законово. 1 Конфликт на интереси – Костадинов се изказва и гласува, Попниколов също участва в дебатите и гласува. Първият е финансов директор, а вторият работи като хирург там и са в явни конфликти на интереси, защото са под шапката на искателя, в случая Лефтеров.
  2 Общинска публична собственост при това улица, макар била тя и топик. Скандално.
  3. Прочетете Читател по-горе.
  Не мога обаче да разбера как Милен Попов не е реагирал в този случай, защото съм убедена, че той е наясно за незаконосъобразността и скандалното в случая. Некомпетентността на Бучов е ясна, но защо Попов е позволил.
  Поздравления за г-н Стойнев и позицията и фактът, че е подготвен за разлика от другите, смело казано – корумпирани и некадърни съветници.

 10. ето го чл.56 ал. 2 // 27.03.2015 в 23:55 // Отговор

  чл.56(2) За обектите по ал. 1 се издава разрешение за поставяне по ред, установен с наредба на общинския съвет, а за държавни и общински имоти – и въз основа на схема, одобрена от главния архитект на общината. За държавните имоти схемата се одобрява след съгласуване със съответната централна администрация, която стопанисва имота, а в останалите случаи – с областния управител.

  А така, и сега? Айде пак на ново решението

 11. Евреино Лефтеро си купи и Герб. Да му е честито. Ивкони каква е сделката? Матей е посредникът това е ясно

 12. Наблюдател // 28.03.2015 в 15:45 // Отговор

  Най-вредните хора за Дупница:1. Матей Попниколов/фурнаджийска лопата с пореден безмислен мандат в ОбС , защитаващ единствено собствени интереси и корпоративно – партиййни такива. Нулев принос към града – напротив , изключително вреден! 2. Лефтеров – целта му е да си защитава личните интереси/иначе не е лош човек/ но нищо градивно за града, напротив , създава групировки от съветници с лични интереси. 3.Коце Костадинов – откровен интересчия , готов с дявола ортак да стане за да постигне личните си амбиции и да осигури поръчки за строителната фирма на баща му/и негова/.4. Ивкони/Иво Константинов – менторът на една от групичките в ГЕРБ , чиято цел е единствено финансово облагодетелстване от всичко ,за което се отпускат пари в общината , от европроекти до поръчките за тоалетна хартия.
  Кмета се е видял в чудо сред тази паплач , как да управлява заобиколен с такива хора с такива интереси.
  Тези хора със своите съмишленици водят общината към пропастта и нека хубаво си помислят хората на КОЙ ще гласуват доверие наесен.

 13. един читател // 28.03.2015 в 17:48 // Отговор

  Общинските съветници от ГЕРБ в Дупница буквално се подиграха с избрания от листата на тази партия за кмет на общината Методи Чимев. Това стана по време на вчерашната сесия няа местния парламент и хвърлиха в смут следящите политическите процеси в града. Причината бе скандално поставената бариера на улицата водеща към входа на частната болница в града.

  Докладната, която разглеждаше поставянето й и регламентирането й, бе последна в дневния ред и то като извънредно внесена от кмета. Случайно, но едва ли, самият вносител Чимев напусна заседанието на местния парламент по-рано и докладната бе представена от неговият заместник Красимир Георгиев. И на малките деца стана ясно, че градоначалникът няма как от трибуната да поиска регламентираното поставяне на незаконната бариера, буквално ден след като санкционира частната болница за това. Припомням, че повече от две седмици вече препятствието е монтирано и се използва, за да бъде регулирано влизането и излизането от достъпа до болницата, като в същото време посетителите, трябва да заплащат и по 2 лева на час престой на болницата. Не е тайна, че там паркират безплатно живеещи в близките блокове и се затруднява достъпа на специализираните автомобили. Факт, който никой не го отрича. Никой не отрича, че платените паркинги са нормално нещо навсякъде не само в България, но за това си има начини, правила и най-важното закони. И това трябваше да стане по закон. Закони, които коват депутатите и местните политици, а такива са и управителят на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ Ени Лефтеров и административният шеф и настоящ председател на ОбС-Дупница Костадин Костадинов. Към работещите в болницата, коментарите в града свързват и д-р Матей Попниколов, но дали официално е служител там или не и какви са му взаимоотношенията с другите двама е друг въпрос. Първият проблем е, че местни политици, избрани от гражданите на Дупница нарушиха безцеремонно и най-нагло и нахално законите, подигравайки се със съгражданите си, превръщайки една свободна улица в частно владение.

  От трибуната, Георгиев сигнализира на местните съветници, че има извършена проверка от Общината, че е наложена санкция за незаконното й поставяне и че ще бъде издадено наказателно постановление от кмета. „След като е постъпило такова заявление до кмета, по закон той е длъжен да внесе за разглеждане на Общински съвет. Вие сте хората, които ще решите“, обърна се от микрофона заместникът му. Това бе ясен сигнал и по-специално към групата на ГЕРБ, че трябва да гласуват Против разрешаването й. Изненадващо обаче, първо Йордан Йорданов (ГЕРБ), а след това и Матей Попниколов от микрофона с пламенни речи обясниха нуждата от поставянето й. Единствен независимият Методи Стойнев се изказа против. „Това не е законно и при обжалване ще падне. Улицата е общинска публична собственост. Трябва първо да я преотредим като частна общинска собственост, след което да разглеждаме поставянето на бариера. Искам да чуя мнението на юристите на Общински съвет и общината“, обърна се към председателя на ОбС бившият сподвижник на „Атака“. Костадин Костадинов даде думата само на юриста на Общината Иван Бучов, който каза, че няма проблем да бъде поставена бариерата, но уточни, че не може да бъде използвана. Юристът на Общински съвет Милен Попов на два пъти се опита да вземе думата и да изкаже становището си, но Костадинов така и не му я даде. Случайно или умишлено, преценете вие.

  Попов обаче демонстративно слезе от трибуната и влезе в словестна престрелка с Бучов, оборвайки го, че това е напълно незаконно и против няколко закона. В дебатите участва и самият Костадин Костадинов, който юристите и обастния управител Виктор Янев ще преценят дали не е в конфликт на интереси. Според юристи, с които разговарях, Костадинов е в явен конфликт на интереси и няма правото не само да се изказва, но и да води заседанието по тази тема и да участва в самото гласуването. Ако Попниколов е в трудови взаимоотношения с въпросното болнично заведение, той също е в конфликт на интереси и също няма право да се изказва и участва в гласуването. Двамата го направиха обаче и гласуваха За.Да не говорим, че самия акт на решение е незаконнен и поради нарушаване разпоредбите на Закона за Устройство на територията и т.н. и т.н.

  77Любопитното, и меко казано неадекватно поведение в случая буди държането на съветниците от ГЕРБ. „Вносителят показа сила, демонстрира надмощие, за да се подиграе с Чимев. Това стана ясно на всички. Защо искането не бе внесено от Костадинов или Попниколов, които имат това право. Идеята бе именно чрез закона да бъде заставен точно Чимев да иска разрешаването й“, бяха коментарите на проследили по местната телевизия зрители. А не е тайна напрежението между Лефтеров и Чимев, още повече, че преди около месец общинският съветник блокира сметките на общината за… 1800 лева.

  Гласуването бе прието с абсолютно мнозинство от всички групи – БСП, Лидер, ОДБ, ГЕРБ, независимият Първан Дангов, без това единствено на Стойнев, който на три пъти се опита да отвори очите на съветниците, но те бяха заспали дълбок сън. Неговото Против отекна единствено в залата.

  Каква е причината съветниците от ГЕРБ да се подиграят по този начин с Чимев това само те знаят най-добре. Но е факт, че го направиха. И част от тях също като съветници от другите групи „с изненада“ разбраха, че чрез нея се събират и пари за престой на автомобилите пред болницата. Нещо което го знаят всички дупничани, но не и тези, които са избрани да определят бъдещето на града и заклели се да работят честно и коректно, а не да служат на частни интереси.

  Дами и господа, срам ли ви е??? Съмнявам се…

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. Охранител на частната болница в Дупница към журналисти на ТВ7: Плащате си и влизате, не се правете на откачени (ВИДЕО) | Всичко За Дупница, Нов
 2. Съветниците от ГЕРБ в Дупница се подиграха с кмета Чимев (ЧИТАТЕЛСКИ КОМЕНТАР) | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна,

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien