Съветниците от ГЕРБ в Дупница се подиграха с кмета Чимев (ЧИТАТЕЛСКИ КОМЕНТАР)

Интересен коментар бе направен във форума ни под материала: Разрешиха бариерата при частната болница в Дупница, само Стойнев против

Темата очевидно вълнува читателите ни, предлагаме я без редакторска намеса.

 

Общинските съветници от ГЕРБ в Дупница буквално се подиграха с избрания от листата на тази партия за кмет на общината Методи Чимев. Това стана по време на вчерашната сесия няа местния парламент и хвърлиха в смут следящите политическите процеси в града. Причината бе скандално поставената бариера на улицата водеща към входа на частната болница в града.

Докладната, която разглеждаше поставянето й и регламентирането й, бе последна в дневния ред и то като извънредно внесена от кмета. Случайно, но едва ли, самият вносител Чимев напусна заседанието на местния парламент по-рано и докладната бе представена от неговият заместник Красимир Георгиев. И на малките деца стана ясно, че градоначалникът няма как от трибуната да поиска регламентираното поставяне на незаконната бариера, буквално ден след като санкционира частната болница за това. Припомням, че повече от две седмици вече препятствието е монтирано и се използва, за да бъде регулирано влизането и излизането от достъпа до болницата, като в същото време посетителите, трябва да заплащат и по 2 лева на час престой на болницата. Не е тайна, че там паркират безплатно живеещи в близките блокове и се затруднява достъпа на специализираните автомобили. Факт, който никой не го отрича. Никой не отрича, че платените паркинги са нормално нещо навсякъде не само в България, но за това си има начини, правила и най-важното закони. И това трябваше да стане по закон. Закони, които коват депутатите и местните политици, а такива са и управителят на МБАЛ "Св.Иван Рилски 2003" Ени Лефтеров и административният шеф и настоящ председател на ОбС-Дупница Костадин Костадинов. Към работещите в болницата, коментарите в града свързват и д-р Матей Попниколов, но дали официално е служител там или не и какви са му взаимоотношенията с другите двама е друг въпрос. Първият проблем е, че местни политици, избрани от гражданите на Дупница нарушиха безцеремонно и най-нагло и нахално законите, подигравайки се със съгражданите си, превръщайки една свободна улица в частно владение.

От трибуната, Георгиев сигнализира на местните съветници, че има извършена проверка от Общината, че е наложена санкция за незаконното й поставяне и че ще бъде издадено наказателно постановление от кмета. "След като е постъпило такова заявление до кмета, по закон той е длъжен да внесе за разглеждане на Общински съвет. Вие сте хората, които ще решите", обърна се от микрофона заместникът му. Това бе ясен сигнал и по-специално към групата на ГЕРБ, че трябва да гласуват Против разрешаването й. Изненадващо обаче, първо Йордан Йорданов (ГЕРБ), а след това и Матей Попниколов от микрофона с пламенни речи обясниха нуждата от поставянето й. Единствен независимият Методи Стойнев се изказа против. "Това не е законно и при обжалване ще падне. Улицата е общинска публична собственост. Трябва първо да я преотредим като частна общинска собственост, след което да разглеждаме поставянето на бариера. Искам да чуя мнението на юристите на Общински съвет и общината", обърна се към председателя на ОбС бившият сподвижник на "Атака". Костадин Костадинов даде думата само на юриста на Общината Иван Бучов, който каза, че няма проблем да бъде поставена бариерата, но уточни, че не може да бъде използвана. Юристът на Общински съвет Милен Попов на два пъти се опита да вземе думата и да изкаже становището си, но Костадинов така и не му я даде. Случайно или умишлено, преценете вие.

Попов обаче демонстративно слезе от трибуната и влезе в словестна престрелка с Бучов, оборвайки го, че това е напълно незаконно и против няколко закона. В дебатите участва и самият Костадин Костадинов, който юристите и обастния управител Виктор Янев ще преценят дали не е в конфликт на интереси. Според юристи, с които разговаряh, Костадинов е в явен конфликт на интереси и няма правото не само да се изказва, но и да води заседанието по тази тема и да участва в самото гласуването. Ако Попниколов е в трудови взаимоотношения с въпросното болнично заведение, той също е в конфликт на интереси и също няма право да се изказва и участва в гласуването. Двамата го направиха обаче и гласуваха За.Да не говорим, че самия акт на решение е незаконнен и поради нарушаване разпоредбите на Закона за Устройство на територията и т.н. и т.н.

77Любопитното, и меко казано неадекватно поведение в случая буди държането на съветниците от ГЕРБ. "Вносителят показа сила, демонстрира надмощие, за да се подиграе с Чимев. Това стана ясно на всички. Защо искането не бе внесено от Костадинов или Попниколов, които имат това право. Идеята бе именно чрез закона да бъде заставен точно Чимев да иска разрешаването й", бяха коментарите на проследили по местната телевизия зрители. А не е тайна напрежението между Лефтеров и Чимев, още повече, че преди около месец общинският съветник блокира сметките на общината за… 1800 лева.

Гласуването бе прието с абсолютно мнозинство от всички групи – БСП, Лидер, ОДБ, ГЕРБ, независимият Първан Дангов, без това единствено на Стойнев, който на три пъти се опита да отвори очите на съветниците, но те бяха заспали дълбок сън. Неговото Против отекна единствено в залата.

Каква е причината съветниците от ГЕРБ да се подиграят по този начин с Чимев това само те знаят най-добре. Но е факт, че го направиха. И част от тях също като съветници от другите групи "с изненада" разбраха, че чрез нея се събират и пари за престой на автомобилите пред болницата. Нещо което го знаят всички дупничани, но не и тези, които са избрани да определят бъдещето на града и заклели се да работят честно и коректно, а не да служат на частни интереси.

Дами и господа, срам ли ви е??? Съмнявам се…

Print Friendly

13 Коментари на Съветниците от ГЕРБ в Дупница се подиграха с кмета Чимев (ЧИТАТЕЛСКИ КОМЕНТАР)

 1. Абсолютно точно.Само Чимев не разбра че тия съветници му подливат вода и не стават и чеп за зеле.Предадоха го,но като им има доверие,сам си е виновен

 2. Вяра откога пишат че Лефтеров управлява общинския съвет. А сега е гепил и Герберите. Честито на всичко

 3. КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕД БЪРЗА ПОМОЩ ИМА БАРИЕРА БЕ ТУПАНИ ??? не се ли сещате, че утре ше заведете децата си по спешност и ше чакате да дойде някой пенсионер да ви вдигне бариерата и да ви пусне касова бележка докато някой ваш близък агонизира !!!

  • Какви пари бе. Там е незаконно събирането на пари, не разбра ли. НЯМАТ ПРАВО ДА ТИ СЪБИРАТ ПАРИ. НЕЗАКОННО Е. АКО ТИ ИСКАТ ВИКАЙ ТЕЛЕВИЗИЯТА

  • ЛЮБОПИТЕН // 30.03.2015 в 10:49 // Отговор

   Защо не ходиш да паркираш на входа на Пирогов или пред друга спешна служба? Има поставена бариера в нарушение – има глоба! Има подадено заявление за разрешение за поставяне, Кметът не го узаконява, а го предлага на Общински съвет за решение. Не виждам нищо сложно в нещата, само дето чайника кипи и не се знае кой какво слага в него!

 4. Наблюател // 28.03.2015 в 19:35 // Отговор

  Крайно време беше някой да го каже ЯСНО : Ивкони , Круме и останалите от шайката за финансово облагодетелстване , криеща се зад ГЕРБ , използват кмета за постигане на финансовите си цели и го бойкотират за втори мандат защото им спира далаверките. Хора , не гласувайте за тези , на които все още им личи че са от управлението на Галеви, търсете нови и достойни лицаа не стари кримки като Лефтеров,Попниколов,Пилев,Шушков,Фулев,Старите кримки от БСП, бившият ДС доносник от ЛИДЕР – Владе Владимиров и пр. Няма значение от коя партия са – това са местни хора, личности и гласуването еза тях персонално. Всеки нека прецени кой какъв е и заслужава ли да е в Обс. Личности ни трябват а не партии, иначе винаги ще има извращения като това което правят герберите със собствения си кмет.

 5. С какъв кмет се подиграват Тия сички съветници се подиграват с целия град вече 4 години Нещастни лизачи и престъпници и гонещи лични интереси Оставка на всички мекерета от Герб Бсп шайката на Левтеров и оня доносник Владе и пидалчетата му

 6. Ето това е истината. Най накрая някой да я напише

 7. васил костов // 29.03.2015 в 0:12 // Отговор

  А на мен ми е интересно да чуя мненията на няколко симпатизанти на ГЕРБ по тази ситуация. Споделете наистина

 8. гласувал за ГЕРБ // 29.03.2015 в 0:43 // Отговор

  Убеждавате ли се че не са важни партиите а самите хора. Най силният досега кмет е този сега Методи Чимев и това едва ли има две мнения но с най некадърните съветници които го подкрепят и които го продадоха за малко. Надявам се на изборите да мога да гласувам мажоритарно за който аз поискам съветник а не за троянски коне като Матей Попниколов.

 9. безпристрастен // 29.03.2015 в 1:55 // Отговор

  „Прост народ – слаба държава“ ; колко хубаво е казано ! Уважаеми , докато чакате и гледате безучастни как се гаврят с вас нищо няма да потръгне. Този купил ли е улицата ?! Ако не е негова собственост, не може да хвърли и хартийка , защото трябва да бъде глобен за това , а не ли да тури бариера ,че да взима и безотчетни пари ! Колко години Коце беше на хранилка в тази болница ?! Колко други са зависими от този самоуправник ?! Тази история колкото е смешна хиляди пъти е по- трагична , защото показва действителноста в Българя , а именно – БЕЗЗАКОНИЕ!!!

 10. Погледнато, когато липсва единомислие между кмет избран от една партия и съветниците от същата партия продали и предали своя човек това е ясно на всички че е ПРЕДАТЕЛСТВО. Тази група на ГЕРБ се управлява когато касае личните интереси на Лефтеров и хората му Костадинов и Попниколов. Спомнете си как при утвърждаването на Таушански, кмета призова той да бъде утвърден, но от ГЕРБ съветниците пак го бойкотираха и гласуваха Против. Странно нали? Два пъти го бламират за едни и същи интереси. Изводите може да направи всеки сам

 11. Ясно е, че Чимев ще е новият кмет. Това е добро решение – има опит, комуникативен е, и не ходи на банкети при Чушкаро.
  Проблемът ще са съветниците – избирателният закон няма да се промени, партийните листи ще са със същите муцуни – изходът е Реформоторският блок да се вземе в ръце или независими съветници.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien