ВКС намали с 2 години присъдата за убийството на Даниела от Дупница

Евгени Кацарски, който в края на февруари 2012 г. зверски уби съпругата си Даниела пред дома й в Дупница, влиза в затвора за 17 години. Решението е постановено от Върховния касационен съд, информира в-к Струма. След като Кацарски не се призна за виновен и поиска да излезе на свобода, ВКС намали само с две години присъдата, постановена от състав на Кюстендилски окръжен съд, с председател съдия Мирослав Начев.

Убийството на Даниела бе извършено във входа на блока, в който живеела жертвата, с винкел, с който Евгени й нанесъл множество удари в областта на главата. Виновникът бе задържан след инцидента, след като дупнишки криминалисти открили окървавено парче метал, захвърлено в близките контейнери за смет, с кръв и косми по единия му край.

Първата версия на тогавашния шеф на полицията в Дупница – Александър Динев, беше, че става дума за грабеж. По думите му, Евгени имал сериозно алиби във въпросната вечер. И това алиби обаче се „продъни" няколко дни по-късно. Първоначално той обяви, че същата вечер е празнувал развода си. По-късно обаче, пред местен вестник, той заявява, че в деня на убийството не е знаел, че вече е разведен. За съдийското решение пък научил един час след убийството от разследващите полицаи.

В началото на февруари 2012 г. Кацарски бе признат за виновен за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин – чрез нанасяне на удари с тъп предмет по главата, и бе осъден на 19 години решетки. Сега ВКС намали присъдата с 2 г. Съдиите разпоредиха мъжът, който психолозите определиха като хладнокръвен и непробиваем, да изплати и 120 хиляди лева кръвнина на майката на жертвата.

„Внимавай, като се прибираш вечер, някой да не ти счупи краченцата" и „Внимавай, че ако нещо се случи с теб, аз ще те наследя" – това са част от заплахите, които е отправил Евгени към съпругата си Даниела.

Според близки на двамата скандалите между тях били заради разпределението на апартаментите, построени от строителната фирма на бащата на Евгени върху парцел, собственост на майката на Даниела в Дупница. Това довело и до разрив в отношенията на младото семейство, което стигнало и до развод, съдът в Дупница обявил развода в деня, в който Евгени посегнал на Даниела.

Основното доказателство – винкелът, с който е убита Даниела, бил намерен от полицейско куче, прихванало следите, въпреки силния сняг, който валял в нощта на престъплението. Чантата на убитата жена пък беше намерена в друг контейнер.

 

Още по темата, четете ТУК

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien