Съветниците дадоха още 3 месеца гратис на будките на площада в Дупница, махат ги от 1 юли

3-месечен гратисен период получиха търговците на преместваемите будки, които се намират на каменния мост пред Тюрмето в Дупница. Това решиха на своята сесия днес местните парламентаристи. Избранниците приеха Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията, като по първоначалното предложение, будките трябваше да бъдат премахнати след месец. По предложение на Икономическата комисия този срок бе увеличен на 3 месеца и бе приет със 17 гласа ЗА, 5 Против и 2-ма въздържали се. "Това е излишно отлагане", лаконичен бе независимият съветник Методи Стойнев. "Искам да ви върна година и половина назад. Тогава от микрофона говорехте едно, а сега друго. Нека не забравяме какво сме говорили", припомни им градоначалникът. Припомняме, че първият вариант, който бе внесен от Община Дупница не засягаше павилионите пред Тюрмето, но тогава съветник от Лидер предложи увеличаване ВИП-зоната и те вече бяха в обхвата им. Това бе прието единодушно и това сега създаде напрежение между търговци и общинските съветници.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAС така приетия текст на Наредбата, от 1-и юли ще бъдат премахнати всички преместваеми обекти на територията на т.нар. ВИП-зона, включително и тези на Лафка. Общинският съветник от Лидер инж.Владимир Владимиров пък повдигна въпросът с пешеходната зона точно в този район пред будките. "Там е само 3 метра и разминаването е трудно. А когато се касае и за майски с колички, става още по-трудно", обърна внимание Владимиров. С него се съгласи напълно и кметът на града инж.Методи Чимев. Коментарите бяха, че за нормалното придвижване от ГУМ към центъра пречат поставените огради от заведението на Каменния мост.

Част от търговците, които попадат във ВИП-зоната бяха дошли на сесията, за да чуят "тежката дума" на съветниците. Ясно обаче се видя, че по-голямата част от местните парламентаристи, така и не разбраха всъщност какво гласуват. От микрофона се прокрадна идеята, че ще се внесат промени за изменения в Наредбата, с които реално да бъдат запазени петна във ВИП-зоната.

Print Friendly

2 Коментари на Съветниците дадоха още 3 месеца гратис на будките на площада в Дупница, махат ги от 1 юли

  1. Отдавна трябваше да се махнат.

  2. Защо трябва да ги махат хората просто си изкарват прехраната с честен труд какво му е хубавото още 20 човека безработни или избягали от този град

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien