С напълно нова украса грейва Дупница тази година, Общината обяви конкурс за украси

Под надслов "Да съхраним Коледния дух" ще премине тазгодишната украса на Дупница, информират от пресцентъра на администрацията. Цялата централна част на града ще бъде с напълно нова украса, както и с обособяване на Коледен кът. По съвсем различен от досегашните години ще бъде аранжирана и елхата на пл.Свобода. Светлините ще бъдат запалени на тържество на връх Никулден – 6 декември, когато са предвидени множество изненади.
"От тази година сме решили да поставим е началото на надяваме се една традиция с конкурс за украса. Идеята е по-скоро самите ние, да си създадем празничното настроение и коледен уют. Вече започнахме с подготовката. Идват най-хубавите празници и защо да не се чувстваме приятно когато излезем и навън?! Награди ще има за най-красиво украсен частен дом, за обществена сграда, за бизнес сграда и за училище. На 6 декември се надявам целият град да бъде една красива, осветена коледна елха. Нека визията на Дупница да я променим заедно в тези дни и празничното настроение струи от всяка къща, блок, сграда, дърво… А как ще изглежда самият пл.Свобода – изненадата я очаквайте на 6 декември", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Още една коледна къщичка е свободна з наемане от желаещите да се включат в Коледния базар по празниците. Заявления се подават до края на месеца в деловодството, а наемът на ден е само 15 лв.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien