Съдът в Дупница наложи „лишаване от свобода“ за подсъдими за кражба, в условията на опасен рецидив

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, в състав с двама съдебни заседатели, призна подсъдимия Бисер Я. /от Самоков, понастоящем в затвора в Бобов дол/ за виновен в това, че на 06.02.2021 г., в с. Тополница, от спално помещение на втори жилищен етаж от къща, противозаконно е отнел чужди движими вещи, а именно парична сума в размер на 550,00 лв. от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Съдът го осъжда и му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, което следва да се изтърпи при първоначален „строг“ режим.
Съдът осъжда подсъдимия Бисер Я. да плати на пострадалия сумата от 550 лв. – обезщетение за причинените имуществени вреди от деянието, ведно със законната лихва от датата на същото – 06.02.2021 г., до окончателното изплащане на сумата.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Кюстендил.
Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, по отношение на подсъдим за кражба на телевизор и дистанционно към него. Деянието е извършено чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот (разбита е с ритник входната врата на етаж в областта на бравата) и в условията на опасен рецидив. Кражбата е извършена на 10.10.2021 г., около 10,30 часа, на ул . „Страхил войвода“ в гр. Дупница. Стойността на отнетите вещи е 197.40 лв.
Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил задържан и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Определението на РС – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева е окончателно.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien