Кирил Чакъров: Идеята за следващата галавечер в Дупница е с профимач на Тервел Пулев

– Г-н Чакъров, изминаха 72 часа след онази запаметяващ се вечер на кикбокса в Дупница. Страстите вече отминаха ли?

– Поуспокоих се вече. Два дни след края на турнира, адреналинът още бе на макс и еуфорията си ме държеше. Сега всичко ми е като на филм. На самия турнир бях включил в режим, в който досега не съм бил. Все едно бях на друга планета. Чак сега осъзнавам какво направихме с нашия екип за Дупница и България.

FIF02088– И през вашите очи какво направихте?

– През нашите очи няма как да кажа още. Трябват ми може би няколко още дни. Но мога да кажа какво е мнението на стотици зрители, участници, както и на хора от чужбина, които са гледали репортажи от галавечерта. Поздравяват и сега. Категорични са всички, че такъв заряд, с подобна емоция на мероприятие не са присъствали. Настръхвали са докато гледат видеото, а са си представяли какво е било усещането в залата. Аз лично го усетих и видях в очите на хората. Имаше доста разплакани хора, като сред тях имаше и от ВИП-гостите. Днес ми се обадиха от екипа на Кубрат и Тервел Пулеви. Получихме лични поздравления и от двамата ни най-добри боксьори и от целия им екип. И тук мога да споделя вече нещо ново. Роди се идеята заради дупнишката публика и атмосфера да има и професионален мач на Тервел Пулев тук в Дупница. Пак ще бъде съпътствано с кикбокс мачове, но този път ако се реализира звездата на турнира и вечерта ще бъде именно Тервел Пулев. Но нека уточним подробностите и тогава може да кажем нещо конкретно.

– Според мнението на наши читатели присъствали на събитието, подобно грандиозно емоционално и въздействащо събитие не се е случвало никога в FIF02094Дупница. Какво е мнението на родната федерация по кикбокс и националните селекционери?

– Всички от първо до 9-о коляно бяха меко казано изненадани и втрещени от Дупница. Казаха, че подобно сплотено нещо, емоция и жар в София няма как да се случи. Както те така и аз сме били на десетки подобни галавечери в България и чужбина, но това в Дупница надхвърли всички очаквания. Да бъда честен, самият аз не очаквах такава емоция и атмосфера. Тук е мястото да благодаря на хората, които бяха около мен и имаха 4 безсънни нощи преди и след събитието. Повярвайте но, наистина не сме спали. Това са момчетата и момичетата от „Патриот“, треньорският щаб, защото освен организация трябваше да подготвяме и двама състезатели. Благодаря на Диляна Диканска за уникалната хореография, която вдигна допълнително духът в залата. И не на последно място пак ще спомена екипа на Кмета ни г-н Методи Чимев и хората от Община Дупница. Вече почти сигурно е едно, че дупничани ще се наслаждават всяка година на подобна вечер.

FIF02130– Доброслав Радев излезе под звуците на музиката от „Капитан Петко войвода“. Защо се спряхте на нея?

– Първо идеята ни бе да бъде с ручене на гайди, но момчетата бяха ангажирани с участие на друго място. Седнахме двамата и пускахме няколко песни. Единствено на тази настръхнахме и двамата. Това означаваше, че тя ще въздейства и на останалите. Допълнително колорит под звуците на песента създаваха и момичетата от ансамбъл „Зора“, на които бяхме предоставили над 40 родни трибагреници за хореографията си. Всичко се правеше от сърце и душа и затова се получи.

– Какво ще кажете за играта на другия дупничанин Славчо Павлов?

– Представи се на 110 процента. Имаше 2-годишно прекъсване, но показа мъжество, характер и най-вече сърце. Само за месец свали 9 килограма, за да влезе в категорията и видяхте как се справи със съперника си от Македония. Безспорно трябва да отбележа тук мястото на другия треньор в клуба Красимир Сулев, който беше по-близо до Славчо, отколкото мен, защото бях ангажиран основно с Добри. И защото Славчо си е Славчо, не изневери на своя стил. Затова излезе под звуците на руска песен на Поветкин.

– В България сме свикнали винаги да намираме кусури за всичко и на всеки. Лично вие като организатори какво ще промените за следващото издание?FIF02204

– В интерес на истината трябва да си призная една грешка. Очаквахме, че залата ще се напълни, но не очаквахме, че ще се препълни. Не ми беше никак приятно като излязох и видях над 300 човека, които бяха дошли, но нямаше как да влязат. А в залата имаше над 1700 човека. Затова за следващото издание, вероятно ще намалим броя на ВИП-местата за сметка на подвижни трибуни, за да увеличим капацитета с поне още 250-300 места. Иначе сериозни пропуски не сме имали, колкото и нескромно да звучи. Организацията бе по конец и всеки знаеше своето място и задачи.

– Каква година в крайна сметка изпраща СК „Патриот“?

– Най-успешната до момента. Много медали, победи и за украшение тази гала в съботната вечер. Използвам възможността да поздравя всички състезатели и членове на клуба за помощта през годината и раздаването си, както в тренировките и в състезанията, така също и в организацията на различните събития. Поздравявам с предстоящите коледни и новогодишни празници всички мои съграждани, колеги и любители на спорта.

23804650_1668416339864196_855369069_n

Снимките, публикувани в zadupnitsa.com са предоставени от Филип Овчаров!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien