ВИДЕО/Депутатът д-р Иван Ибришимов призова за бдителност относно съдбата на Общинската болница в Дупница. Той е за запазване и на вечерната гимназия

Състоянието на общинската болница и опасността от закриване на вечерната гимназия в Дупница са двете основни теми, по които са говорили народният представител д-р Иван Ибришимов и кмета на Дупница инж. Методи Чимев, това съобщи д-р Ибришимов на първата си пресконференция за годината. „Да се подкрепят всякакви инициативи за укрепване на общинската болница и недопускане на закриване на вечерната гимназия" около това са се обединили д-р Ибришимов и инж. Чимев. „Необходимо е обединяване на двете бази, бившите Транспортна и Военна, на мястото на Транспортна, с което ще се спестят доста средства и разходи за отопление. Има програми за енергийна ефективност, като вече са отпуснати за газифициране, после може да се кандидатства за саниране и подмяна на дограма, и така да имаме една модерна и стабилна болница" коментира д-р Иван Ибришимов и допълни, че без нея града и околията не могат. Той заяви, че помощ би оказал и на частната болница, ако има казус, който касае неговата намеса, но сега на преден план е общинската. Депутатът подчерта, че е важно в града да бъде реализирана и идеята за Колеж по фармация, като не се подценява и възможността и за разкриване на Колеж за медицински сестри. „База имаме, това което е необходимо засега е базата да се пази и съхранява" коментира д-р Ибришимов. Той заяви още, че предоставя идеите си от предизборната програма, която както подчертаваше и по времена кампанията е 99,9 % изпълнима. Настоящият народен представител беше кандидат за кмет на Дупница през 2015 година. Народният представител д-р Иван Ибришимов коментира и обстановката в началото на новия политически сезон. Той заяви, че не е оптимист, и че има проблеми във всяка една сфера. От БСП е инициирана подписка за вот на недоверие, като д-р Ибришимов посочи проблемите в сферата на здравеопазването, социалната, демографският срив, както и в сферата на сигурността. От БСП ще внесат и текст, касаещ охраната на въздушното пространство, като ще се предложи охраната на въздушното пространство да не се осъществява от съседни на България страни. 

ВИДЕО Пълен запис от пресконференцията на народния представител д-р Иван Ибришимов Гледай ТУК

Print Friendly

1 Коментар на ВИДЕО/Депутатът д-р Иван Ибришимов призова за бдителност относно съдбата на Общинската болница в Дупница. Той е за запазване и на вечерната гимназия

  1. За съжаление ,болницата е зле управлявана и то не само от сега.Преди известно време и доста окрадена и останала със стара техника и стари сгради.Тук си трябва изцяло нов подход и доста компетентна работа.в този състав екипа управляващ болницата и Община Дупница ,просто няма да се справят за съжаление.
    За вечерната гимназия нещата са доста по различни.Смятам ,че там се хаби всякакъв обществено полезен ресурс ,а резултатите са много под необходимите.Ако вържеш едно магаре в двора на гимназията и то ще завърши.Има много други гъвкави форми на обучение на ученици не посещаващи редовна форма но обучение и те трябва да се използват.
    То нали общината е предприела всички мерки да рационализира тяхната работа,та се очаква да оправи и гимназията.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien