11 са до момента „малките“ блокове от Дупница, които ще кандидатстват за безплатно саниране

11 са "малките" блокове в Дупница, които са подали досега заявление за интерес и финансова помощ по националната програма за саниране. Тя ще стартира следващата година, но документите се готвят още от сега. Общо 44 са сдруженията, които бяха подали документи за финансиране за тази дейност по "Региони в растеж", но както е известно финансирането ще стигне за не повече от 5, а останалите ще бъдат насочени към Националната програма. От Община Дупница още преди

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

две седмици направиха среща с домоуправителите, на които бе обяснено какво трябва да направят, за да се прехвърлят именно към държавното финансиране. "Имаме отлично работещ екип, който се справи перфектно с "големите" блокове и, както знаете имаме 100-процентова успеваемост. Този екип продължава работа и сега, защото отново трябва да бъдем максимално бързи, за да успеем да спечелим финансиране за по-голям брой от т.нар. "малки" блокове за безплатно саниране. Процедурата е както досега, след подаване на документите при нас, проверяваме ги, изпращаме ги до Областна управа и след като получим потвърждение, че документите са, както трябва, подаваме заявление към банката финансираща дейността. Програмата стартира от следващата година, така, че финансирането ще бъде също тогава. Ние правим каквото трябва максимално бързо", обясни кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
По действащата в момента Национална програма за жилищни сгради с минимум 36 апартаменти, Дупница успя да спечели финансиране за всички 24 блока, за които проведе процедури, и избра изпълнители. Същинските дейности ще стартират до дни.

Print Friendly

5 Коментари на 11 са до момента „малките“ блокове от Дупница, които ще кандидатстват за безплатно саниране

  1. От първи януари 2017г.санираните блокове ще бъдат със двоен данък сгради.Безплатен обяд няма.Честито на печелившите.

  2. До ‘паяко’! И двоен данък да се плаща пак си струва да ти сменят дограмата,да ти оправят покрива и други блгинки за без пари. Санираните блокове не можеш да ги познаеш , свежи,красиви,еднакви тераси и дограма и т.н.В Кюстендил има санирани 20 блока и до края на сезона трябва да са санирани 60 ! Когато санират в Дупница /ама само говори кмета ,а времето тече/ ще си промениш мнението особено ако санират и твойто жилище.

  3. А ако си си сменил сам дограмата с качествена, остъклил си балконните и ти дойде циганската група и почне „ремонто“? Това някой помислил ли си го е какво става… Става УЖАС! Айде нема нужда друг да ми оправя апартамента, особено в нашата държавица!

  4. Ние и да плащаме двойно Ти ще си седиш в твоята дупка „Паяко“…

  5. Меридианчо // 10.09.2016 в 14:06 // Отговор

    Тая година аз ще направя Шивача милионер.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien