Сърцати младежи от Дупница организират благотворителен концерт за спасяване живота на 4-годишно дете

Вяра Маврова и Алекс Бочуков са млади сърцати хора от Дупница, които се борят за живота на 4-годишния Емо от град Дългопол, който е с диагноза тумор на костния мозък. Разбирайки за неговото заболяване, те започват кампания за набиране на жизненоважните средства.

В този петък /7 октомври/ младежите организират благотворителен концерт, който ще се проведе в залата на ОбДТ „Невена Коканова” Дупница от 18.00 ч. Участие в него ще вземат: Мария и Магдалена Филатови, Янко Неделчев, Христо Косашки, танцьорите от ансамбъл „Рила”, Денс Машийн и ВГ „По-по-най”. Всеки, който желае да бъде съпричастен и да подаде ръка на малкия Емо, може да закупи билет за благотворителния концерт от кафе-клуб "Плаза", където е поставена дарителска кутия. Цената на билета е на стойност 5 лв.

Желаещите да помогнат с по-големи суми могат да го направят на дарителската сметка разкрита в Райфайзенбанк:

IBAN BG41RZBB91551007400206

BGN BIC RZBBBGSF

Титуляр: Емил Ангелов Каров

Както и чрез

Изпращане на дарителски смс с текст DMS EMO на номер 17 777 .

/Цената  е 1лв, 1,20 от ваучер/

„Надяваме се Емо да се излекува. Да изживее живота си нормално, да има щастливо детството, да излиза, да се забавлява и да забрави болниците. В крайна сметка, ако ние хората не си помагаме, няма кой да го направи. Трябва да сме единни, трябва да сме сплотени и да си помагаме.", е призивът на сърцатите младежи Вяра и Алекс към дупнишката общественост.

Ето и историята на малкият Емо:

14446204_1708882146103207_17489723570089721_nЕмо е само на 4 годинки и е преминал през редица изпитания. Всичко започва с поставянето на страшната диагноза, през юни, тумор на костния мозък, а с всеки изминал ден, без лечение се влошават шансовете му за живот. Диагнозата Сарком на Юинг на дясната лопатка е поставена в УСБАЛО „Проф.Бойчо Бойчев”, Горна Баня, София, но лекарите от болницата съобщават, че не могат да се справят с това заболяване на толкова малък пациент и нямат достатъчно опит. Оказва се, че не могат да предложат и друга алтернативна болница в България, към която да се обърне семейството. Първоначалната оферта, за цялостното лечение на Емо, която са получили родителите, е била за лечение в Германия и е възлизала на 440 хиляди евро. Сумата е трябвало да се преведе наведнъж, но тя е непосилна за семейството и близките на Емо. Така стартира кампания за набиране на средства, необходими за лечението на малкият Емо.

Ето какво разказват родителите, когато се сблъскват с Център Фонд за лечение на деца в чужбина:

„Подадохме заявление за финансиране в Център Фонд за лечение на деца в чужбина на 01.08.2016г вх. №7037/01.08.2016г. От тогава, ЦФЛДЧ ни разиграват, като само в телефонни разговори ни информират за развитието на нашия случай. След ходене по мъките, от фонда, най-накрая, ни изпратиха ПИСМЕН ОТКАЗ ДА ЛЕКУВАМЕ ЕМО В ЧУЖБИНА!!!!! В този момент, всички ние изпитахме шок, ужас, безсилие, унижение …. Поредното захвърлено дете в нашата държава!!! В един момент предлагат някакво частично лечение тук в България, като никой не дава никакви проценти за шансове, само четем и чуваме …. "Емиии да мине химиотерапията и тогава ще видим какво ще става?!?!? ”

След така развилите се обстоятелства, семейството търси друг експресен начин за лечението на детето. На 20.09.2016 г . Емо заминава с майка си в Турция в клиника Anadolu Sağlık Merkezi, за пълни изследвания и изготвяне на оферта за лечението му. В предвид състоянието на Емо и това, че не може да се отлага повече неговото лечение, семейството взима решение детето да се лекува в Турция, защото се предлага възможност то да се осъществи чрез плащане, което може да бъде на етапи. Родителите вече са поучили оферта, сам,о за първи етап от лечението – химиотерапия , контролни прегледи и изследвания , които ще струват 72 250 евро. Предстои през декември месец да получат още две оферти за ортопедична операция и за лъчетерапия. Лечението на Емо ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури. Това също е свързано с много непосилни разходи.

Ето и призивът на родителите:

„Нямаме време!!! Вече изминаха 5 месеца, като цяло, за това заболяване казват, че до 8 месеца дава метастази първо в белия дроб. Молим Ви, не спирайте да помагате на Емко, той все още много се нуждае от Вас!!!Благодарим Ви , че сте съпричастни и че подхранвате надеждата в доброто!

МОЛЯ ВИ , ПОМОГНЕТЕ НИ!”

Print Friendly

2 Коментари на Сърцати младежи от Дупница организират благотворителен концерт за спасяване живота на 4-годишно дете

  1. Поставете касички в някои магазини. Миналата тодина имаше касичка в „Брезите“ и се беше събрала доста добра сума за едно момче. Много хора оставят рестото или част от него, след покупките си

  2. Дияна Великова // 06.10.2016 в 9:45 // Отговор

    Тези младежи са голяма гордост за града и за своите родители !
    Поздравления !!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien