И тазгодишните кушии в Сапарева баня ще се проведат край Летището

Традиционните конни надбягвания за Тодоровден в община Сапарева баня и тази година ще се проведат край Летището, в близост до курортното градче. Местоположението на провеждане на кушиите бе променено миналата година. Разширен бе и форматът на състезанието, като се допуснаха и участници от дупнишките села Крайници, Червен брег и Яхиново. За втора поредна година ще има нов елемент в състезанието – теглене на шейни с тежести.

Тази година Тодоровден ще се проведе на 4-ти март, а крайният срок за записване за участие в надбягванията е 2-ри март /четвъртък/. Записвания се правят в НЧ "Просветен лъч – 1905" – град Сапарева баня и в кметствата на селата Сапарево, Овчарци, Ресилово, Крайници, Червен брег и Яхиново.

По регламент, в надбягванията с коне и магарета могат да участват състезатели над 18-годишна възраст. За победителите е предвиден награден фонд.

И тази година Община Сапарева баня организира безплатен транспорт за желаещите да посетят празника, който ще тръгва в 10:00 ч. от центровете на населените места.

Print Friendly

1 Коментар на И тазгодишните кушии в Сапарева баня ще се проведат край Летището

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien