Петима са ясните кандидати за кмет на Дупница

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

5-ма са вече ясните кандидати за кмет на община Дупница, които ще се явят на изборите тази есен. Официално вече са обявени имената на Георги Градевски от АБВ, Методи Стойнев от коалиция "Обединена Дупница", д-р Пламен Соколов от Движение "Аз съм Дупница". С изключение на първият, другите двама са добре познати в политическия живот на града. Стойнев бе лидер на "Атака" преди години и два мандата бе общински съветник. Впоследствие премина през "Целокупна България", след като изрази недоволство от политиката на Волен Сидеров, но напусна и сега излиза самостоятелно за кмет, както и с листа за местния парламент.

Д-р Пламен Соколов бе в продължение на 2 години кмет преди 20 години, но на изборите през 1999 година загуби от арх.Асен Пилев. От тогава до сега-с изключение на изборите през 2011 година, той не пропуска да участва в политическия живот. От дясно стоящ в политическото пространство, той премина през независим, за да се кандидатира за кмет през 2015 година от "Движение 21" на бившето БСП-острие Татяна Дончева.

До няколко дни официално трябва да бъде обявено името на друг бивш кмет на Дупница Първан Дангов като кандидатът на БСП. Той бе начело на града в периода 2003-2007 година, но загуби изборите от Атанас Янев. Не е тайна, че той бе в остър конфликт с ръководството на "столетницата", които тогава на практика подкрепиха Янев, а в последствие Дангов бе изключен от партията. През 2015 година той поиска оставката на лидерът на БСП в общината Станислав Павлов и ръководството на партията след провала на местните избори. Отношенията обаче очевидно се затоплиха и дори на изборите за европейски парламент през май, Дангов бе в предизборния щаб на БСП-Дупница, а сега се очаква да бъде официално издигнат.

Още в края на миналата година, настоящият кмет инж.Методи Чимев обяви, че възнамерява отново да се кандидатира, но официално кандидатурата му все още не е обявена от ГЕРБ. Той е единственият досега градоначалник, който е на път да изкара два цели мандата след промените през 1989 година.

Очаква се в надпреварата за кмет да се впуснат още един-двама кандидати от различни партии или коалиции, които по този начин да привлекат повече гласове за листите си за общински съветници.

Print Friendly

3 Коментари на Петима са ясните кандидати за кмет на Дупница

  1. Е,ПРМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ , ПАК У ТИЯ. ,ЧЕ ПРАВИМЕ НОВО КАВАРЕ СЪС СТАРИ,К

  2. Методи Чимев е бъдещия кмет!Вижте какво се случва с града ни откакто той е кмет-безапелационно!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien