Бездомни кучета нападнаха майка с малко дете в жк.Бистрица

Бездoмни кучета са нападнали днес, около 11,30 часа майка с малко дете в района на бл.4 в най-големия жилищен комплекс в Дупница. На нападението са станали свидетели минувачи и съседи в жк."Бистрица", които са се притекли на помощ и изгонили четириногите. По думи на свидетели, повечето са били маркирани, имало е и малки кученца. Подаден е сигнал към 112 и Община Дупница, откъдето са изпратили веднага служители от отдел "Екология" и служители на реда.

Проблемът с безстопанствените кучета е отново на дневен ред от няколко дни. В социалните мрежи защитници и представители на НПО-та постоянно атакуват и приканват за протести срещу Община Дупница и кмета инж.Методи Чимев заради мерките които се вземат срещу бездомните кучета. Според НПО-тата, зад много от които не е тайна, че се крият икономически интереси, Общината нарушавала закона при разрешаването на проблема, а кучетата трябвало да остават на улицата след кастрация, обезпаразитяване и маркиране.

Очаквайте подробности.

Print Friendly

10 Коментари на Бездомни кучета нападнаха майка с малко дете в жк.Бистрица

 1. къде сте бе // 02.07.2019 в 12:42 // Отговор

  Къде са онези отрепки кучелюбителите да ги видя сега.Побъркаха фейсбука с коментари че кмето заповядал да избивеат кучетата по улиците.То верно че хората са виновни че ги пускат,ама заради такива малумници дето си пускат псетата трябва ли да умре дете.

 2. Тези организации, които се крият че уж помагат за кучетата всъщност развиват огромен бизнес. Изнасят ги като уж осиновени за Холандия основно където ги продават на лаборатории за опити срещу тлъсти пари. Ама само определени кучета им трябват не всички. Но за да го изкарат в чужбина трябва да е минало през регистриран приют и да е обработено и затова нападат там където има кучещки приюти.

 3. В жк бистрица бл 44 и 45 в Дупница пребивават глутница кучета които нападат всекидневно хората.До кога.ще се страхуваме от нападенията им.Нали има приют…А за хората ще има ли приюти за да са спокойни…..

 4. Приюта не решава проблема. 500 къщички ли да им построят а хората баш кучета ги яли. Онези от организациите които толкова обичат кучета да си ги приберат вкъщи. Е за това подкрепям кмета че като не ги осиновят да се евтаназират. Иначе няма решение все ще има хора които ще си ги изхвърлят. Не се крият знаят ме кой съм и не ми дреме но съм за крайни мерки.

 5. Куче ме ухапа преди 2 седмици и имах дупка в кракът бях в хирургията в ЛЕВТЕРОВ и на никой не му пука за кучетата по улицата.

 6. АнтифризО оправя всичко.

 7. Може ли журналистите да пишете врели-некипели и откровени лъжи и измислици. Като е такъв голям той бизнес, защо не го въртят мутрите. Лабораториите в чужибна както и тук могат да ползват животни, родени и отгледани само на тяхната територия. Познайте как ще се наруши закон в бяла европейска държава. ЗЗЖ в България е от 2008 г. Защо за 11 г кметовете не овладяха популацията. Защо не настояват за регистрация и платени данъци на всички с кучета. Защо няма санкции за всеки ,решил да заплоди кучката си и да изкара някой лев от кучилата. А като не ги продаде айде на улицата. Във всяко село, всеки двор, Ганьо е вързал по едно нещастно куче на синджир. Няма регистрации, няма платен данък. Всеки плоди и хвърля в съседното село или град. А от другото село пък обратно. Първо изяснете откъде идва свръхпопулацията, как се развива проблема във времето. Натиснете тия дето крадат парите и не работят. А не да насъсквате едни граждани срещу други. Всички кучета да избие кмета, след 10 дни пак ще е пълно. Защото Ганьо плоди и не спира. Огледайте се асмите вие, вашите приятели, роднини, колеги, бабите ви по селата. В 21 век достоверната информация е на 1 интелигентен клик разстояние в гугъл

 8. Трепане му е майката!

 9. жител на дупница // 05.07.2019 в 19:53 // Отговор

  Верно тепание му е майката .Това е бизнес за едни ,а бреме за други!!!!

 10. Глупостта на избори се наказва с бедност….

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien