Иван Ибришимов: Ще отстояваме позициите на хората от с. Джерман и няма да подкрепим изграждането на депото за отпадъци

На пресконференция днес, свикана от народния представител от БСП за Кюстендилска област Иван Ибришимов, една от дискутираните теми бе изграждането на депо за отпадъци, на определения терен, в с. Джерман. Депутатът беше категоричен, че БСП няма да подкрепи общината в това намерение и безусловно застават в подкрепа на жителите на селото.

„Има комисия, която все още не се е произнесла по другите предложение терени за изграждане на депо за отпадъци. Предстои да излезе и решението на Административен съд. С джерманци, ние от БСП, сме още от самото начало, защото сме твърдо убедени, че на 300 метра от къщите на хората не трябва да се случва това нещо. Освен това беше доказано, че и самият терен не е подходящ. Изместиха трасето на магистрала „Струма” заради свлачищния район и няма как на същото, това, място да се построи депо или завод за сепариране. Когато премиер бе Пламен Орешарски, бяха спрени решенията за положителен ОВОС и от Министерство на околната среда и водите, и от Министерство на здравеопазването. Не знам защо се проявява този инат и се продължава да се дълбае в тази посока, след като има и друго предложение от жителите на с. Джерман, да дадат в тяхното землище друг терен, на който може да се случи тази инвестиция. По този начин, отлагайки във времето, се губи възможността да се усвоят, преди това, едни европейски средства, а сега, вече, и средства от националния бюджет. Съответно община Дупница ще търпи санкции от европейските институции.” , кометира народният представител.

Иван Ибришимов определи казуса като тежък и изрази мнение, че е необходим по-широк диалог между общинските съветници, кметове, депутати, местно население, за да бъде постигнат съответния консенсус и съгласие.

Print Friendly

1 Коментар на Иван Ибришимов: Ще отстояваме позициите на хората от с. Джерман и няма да подкрепим изграждането на депото за отпадъци

  1. Това се казва на инат.В цяла България има депа и не пречат и не миришат и не се палят само тука червените кхмери се правят на интересни заради лични облаги и използват хората в Джерман.Покажи едно депо в България от новите които миришат или горят или пречат бе дупетатче.И май забрави че точно ти с братята го искахте в Дупница през 2010.С право между впрочем.Защото като е в нашата община няма да плащат дупничани по 100 лева такса смет а ще бъдем освободени и няма да дишаме отровите от сметището на жк.Ама пусти личен интерес

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien