НАХОДЧИВИ ДАМИ! „Нов“ бизнес от вкъщи и с малка инвестиция е новата мода в Дупница

Нов бизнес навлиза все по-успешно в Дупница и е на път да разреши проблема с намирането на работа за доста безработни. Начинанието се реализира предимно от жени на средна възраст, показва проверка на zadupnitsa.com. Новият бизнес е изключително лесен, достъпен и най-важното, без голяма инвестиция, данъци, административни "занимавки" и още по-важното, хем се "работи" докато се приготвя обяд или вечеря и е сравнително доходоносен.

От няколко години в България навлязоха доста успешно магазините за дрехи втора ръка. Те се радват на широка популярност и са много посещавани. И има защо. Българинът хем иска да носи маркови дрешки, хем да ги взема на ниски цени. А в магазините "секънд хенд" се намират такива "екземпляри", които струват по над 200-300 лева в магазините, но срещу 10-11 лева и едно изпиране са като нови. Късметлиите пък могат да си намерят и чисто нови дрешки, с етикетите, които някоя засукана мадама от Швеция, Германия, Италия или САЩ така и не е сколасала да го облече, макар и да е броила 70-100 долара, евро или паунди.

Потребителите на тези магазини рядко си признават пред колежки и приятели, че пазаруват в тези магазини и има логично обяснение за това – "Какво ще си помислят за мен, ако си призная, че всъщност нямам възможност да си позволя модерни и маркови дрехи".

И тук вече започва бизнесът на дупничанки. Все по-модерно е да си пазаруваш от онлайн-магазини или от сайтовете за разпродажби. В някои от по-големите магазини "втора ръка" в Дупница се знае предварително кога се зареждат и пускат в продажба "новите колекции". Ще се изненадате, но в един от най-големите такива магазини в Дупница става истинско стълпотворение от бизнесдами във вторник преди обяд. Най-нетърпеливите дори заемат "стратегически позиции" час преди отварянето, за да нахлуят първи. С кошници в ръка се започва атаката на подредените дрехи, като не се обръща внимание на самите артикули, а на това дали има оригинален етикет. За по-малко от час, оригиниалните дрешки, задължително с етикети са вече изчезнали-мъжко, дамско, детско, това е без значение. Стига да е оригинална марка. В следващите дни вече се пазаруват и запазени дрешки, чанти, обувки без етикети, но пък запазени и отново от известните марки.

С пълни чанти и инвестиция от 100-ина лева, вече спокойно дупничанката се прибира у дома и започва да готви обядът. Докато чака бобецът да изври, екземплярите се снимат, подготвя се описанието им и след това се качват в платформите за разпродажби. Разбира се, цените са поне 3 пъти над закупената и в същото време са много ниски от тези в магазинната мрежа. Някои не дават обяснения как са се сдобили с тях, но пък други го правят. "Наши роднини ми изпратиха от Англия дрехи за моето дете, но така и не успяхме да ги облечем…", след което се описва екземплярът. Други пък "сменяме бизнеса си и разваляме магазина си за дрехи, затова цените са толкова ниски…". На лични съобщения с продавачите, коментирайки евентуална сделка, обикновено отговорите са в същия дух. Една предприемчива дама чистосърдечно призна, че на месец изкарва средно по 800 лева чиста печалба. "Занимавам се вече 3-а година, след като бях съкратена от работа. Открехна ме моя роднина от Русе. Реших да пробвам и започнах с около 200 лева инвестиция. Още на втората седмица вече бях изкарала 300 лева отгоре. Най-конвертируеми са детските дрешки на американските марки. А младите майки особено докато са по майчинство, пазаруват с охота. Достигала съм и до над 1000 лева чиста печалба на месец, но и по 500. Най-силните месеци са късна есен и зимата. Все повече жени са насочват към този бизнес, защото условията ни принуждават, а все пак имаме семейства. Чула съм, че някои вече са започнали дори да пътуват до София и Благоевград, за да "пазаруват" дрехи с етикети от тези магазини. Но аз съм доволна и от това, което изкарвам сега", разкрива 47-годишната дупничанка.

Бръз преглед в една от най-големите платформи показва над 70 профила на дупничанки, които продават всевъзможни артикули, предлагани в "секънд хенд"-магазините. И не, разбира се, по един продукт, а по няколко. Притежаващите повече стока пък използват и по-няколко профили, защото има таван на броя на предлаганите продукти.

Можем само да похвалим тези прозорливи и находчиви дами за този вид бизнес. А едва ли има мъж, който не иска съпругата му да си е вкъщи, да чисти, сготви, да се занимава с децата и да носи не лоши средства в семейния бюджет. За има няма час на ден пред компютъра и два пъти седмично за по час-два по магазините.

Print Friendly

9 Коментари на НАХОДЧИВИ ДАМИ! „Нов“ бизнес от вкъщи и с малка инвестиция е новата мода в Дупница

 1. Много яко. Евала на такива мадами

 2. Дрехите втора ръка, дори и когато са чисто нови и съвсем маркови, запазват неприятния мирис на препарата, с който ги третират, интересно ми е как не ги връщат купувачите…

  • Сашка Петрова // 24.03.2015 в 12:26 // Отговор

   Пазарувала съм по този начин от интернет и съм попадала на такива дрехи които са третирани от магазините.Винаги съм искала с опцията виж преди да платиш и съм връщала някои.Повярвайте ми има явна механизъм за премахване на миризмата,защото съм попадала на дреха,която е сетикет,оригинална,но продавачката ми е изпращал роклята,с етикета и на магазина от който я е купила.За втора употреба бе магазина,но нямаше и грам миризма.Иначе някои които са третирани и миришат,ако не ми хареса много веднага,съм ги връщала

 3. Поздравления за находчивостта на такива жени. Като се замисля че моята съпруга пазарува седмично поне по веднъж и то по няколко от един продавач явно има пазар за този бизнес.

 4. В това сме се превърнали дупничани – в клошари. Тъпи грозни чалга-клошари смърдящи на простотия и чалга . Псевдо тарикатчета живеещи ден за ден, неграмотни търсачи на далаверката , неспособни на нормално развитие и оцеляване поради вродената си простотия,тъпотия и ограничен мироглед. Жалка паплач.

 5. до клошара // 24.03.2015 в 18:18 // Отговор

  Прав си човеко, много си прав. Но за това не трябва да виним дамите които са намерили начин да изкарват пари за семействата си. Иначе градът е пълен с тарикатчета далавераджии и дребни душици

 6. И къде е проблема тук? По-добре втора употреба маркова дреха, но с качествена материя, отколкото нов турски или китайски боклук. А за истинско марково заплатите ни не отговарят

 7. Проблемът е в далаверката , приятелю. Проблемът е в това , че закърнелите от чалга мозъци на дупнишките фолк-диви не са способни да измислят нищо по-различно от мъжките си половинки , които масово търсят елементарната печалба от покупко-продажбата на раздрънкани таратайки,та и те като мъжете си продават втора употреба , но „маркови“ дрешки. Проблемът е , че всичко що годе по-образовано и кадърно се изнася от Дупница а тука остават фолк-клошарите, живеещи ден за ден и далаверка за далаверка.

 8. Мили момичета от Дупница поздравявам ви с това което правите ако може да споделите в кой сайт или група във фейсбук най вървят продажбите

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien