Най-„българския“ отбор в Европа фалира, не дойде за турнира с Марек

Българите в Томис (отляво надясно) - Методи Ананиев, Боян Йорданов, Константин Митев и Венци Рагин.

Най-българският отбор в световния волейбол на практика фалира. Румънският шампион Томис Констанца, който трябваше да се включи от вчера на турнира в Турция заедно с Марек Юнион-Ивкони, не пристигна, а впоследствие се разбра, че отборът почти сигурно не само, че няма да стартира в Шампионска лига,но и може да играе в румънския шампионат само с юноши.

Старши треньор на румънците е Мартин Стоев, масажист е друг българин Искрен Искрев, а на игрището трябваше да са националите Боян Йорданов и Андрей Жеков (трябваше да подпише с тима), Константин Митев, Методи Ананиев и Венци Рагин.

Финансовата криза реално налегна клуба през пролетта, когато арестуваха клубният им бос. Предполагаше се, че проблемите на практика са решени и с по-малък бюджет oт местната община, все пак няма да има проблем да се играе. Изпълнителният директор на "Томис" Серхан Кадар вчера обяви неприятните новини, които а свързани с бъдешето на тима.

Липсата на пари ще принуди българските играчи да напуснат тима и да търсят пристан в други клубове. Не е изключено до Нова година повечето от тях да заиграят в български отбори, след което да търсят пристан отново зад граница.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien