И Реформаторски блок – Дупница изразява острото си възмущение и несъгласие от случващото се в Общински съвет

След края на скандалната днешна сесия на местния парламент в Дупница, поредна политическа сила изрази своята позиция по случващото се в Общински съвет. Ето какво се казва в декларация на Реформаторски блок Дупница:

„Реформаторски блок – Дупница изразява острото си възмущение и несъгласие от случващото се в Общински съвет – Дупница. Свидетели сме на порочни политически практики от страна на едни и същи политически субекти, чийто действия нямат нищо общо с отговорността към хората и надпартийното мислене, когато се решават въпроси от огромно значение за цялото ни общество. Безотговорното поведение на "политици", които претендират за народното доверие, сведе до там нещата, че заради тяснопартийни и лични интереси беше унищожена възможността за сериозно финансово подпомагане на селата не само в Община Дупница но и в Община Бобов дол, в размер до 3 800 000 евро. Според нас, ролята на опозицията е коригираща по отношение на политиките, прилагани от управляващите с цел защита на интересите на гражданите. В този смисъл, подходът "контра на всяка цена " за нас е неприемлив. Не можем да разберем мотивите на БСП, ОДБ и други съветници, за бойкотиране на решението, най- малко по две причини:

1. Не виждаме основателни процедурни и политически аргументи. Най- вече създаването на този МИГ е в интерес на селските общности на Дупница, които до сега нямаха пряк достъп до финансови средства от Евро фондовете.

2. Създаването на този МИГ „Разметаница“, можеше да помогне за преодоляването на дисбаланса в развитието на общината ,осигурявайки директно ресурс за развитие на инфраструктура и икономически дейности в обезлюдяващите и умиращи дупнишки села.

В този контекст ни е любопитно: Какъв е довода на тези хора да лишат избирателите си от достъп до модерно ВИК, улична и комуникационна инфраструктура и до средства създаващи заетост и възраждащи българското земеделие? Странен е и синхронът между различните политически субекти , деклариращи различни политически ориентации. Важно е да кажем, че създаването на МИГ е елемент от изпълнението на специфична цел №3 от ОПР на Община Дупница 2014-2020 имаща отношение към постигане на ключовите мерки свързани с развитието на общината. ОПР е стратегическият документ за развитие на всяка община, с който трябва да се съобразява всяка местна власт за да получат необходимите средства от европейските фондове, независимо от партийната си принадлежност. Означава ли бойкотът, нежелание за подпомагане от Европейският съюз развитието на Община Дупница? Отказът да се гласува това решение означава загуба не по-малка от 2 000 000 лв. С това нещо ние категорично не можем да се съгласим и призоваваме цялата общественост да изрази своето възмущение от този пореден път, когато личния интерес на определени политици е в разрез с обществения такъв.“ Реформаторски Блок – Дупница

Print Friendly

6 Коментари на И Реформаторски блок – Дупница изразява острото си възмущение и несъгласие от случващото се в Общински съвет

 1. Браво Ибришимов, Браво Костадинов. Така ли подучихте хората си. Не ви ли е срам. Чакайте сега подкрепа.

 2. Това е дъното на БСП и умните глави Ибришимов чича му Асен Алармата и ДС полковника вкарал 23 дупничани в Белене Милошев. Даже Трансформаторите разбраха за какво иде реч, ама те не само и само да провалят. И провалиха развитието на 16 села и лишиха жителите им от асфалтирани улици, водопровод, нови читалища и десетки работни места

 3. Дупница 2015 // 14.09.2015 в 20:18 // Отговор

  ТИЯ ЛАЙНАРИ ДОЛНИ – Първан Дангов, Лорета Николова, Костадин Костадинов, Вергил Кацов, Стоян Шушков, Ени Лефтеров, Силвия Овчарченска, Илиянка Пилева, Йонко Гергов, Владимир Владимиров, Марио Кирилов, Асен Башленски, Асен Илиев, Александър Анин, Иван Шопов, Маргарита Илинска, Георги Пехливански и Чавдар Милошев – НИКОГА ПОВЕЧЕ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!!! а СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ИЗГОНИМ И ОТ ГРАДА!!!

 4. Георгиева // 14.09.2015 в 20:24 // Отговор

  От подобни политикани вече сме община със затихващи функции. По-тесногръден Общински съвет не сме имали. Но голяма част си имат бизнес и много им дреме за Общината и населението. Да се изпуснат толкова пари направо си граничи с престъпление.

 5. ТЕЗИ ЛИ СА НАИСТИНА?
  КОЙТО Е СИГУРЕН ЧЕ СА ТЕ, ДА НАПИШЕ ДЕСЕТ ПЪТИ ИМЕНАТА ИМ, ЗА ДА СЕ ПОМНЯТ И ЗНАЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ
  Жалко, че на такъв хубав ден като днешния, трябва да споменаваме техните имена, но ако не го направим, те ще нанесат още много вреди на Дупница

 6. гербаджия // 16.09.2015 в 9:25 // Отговор

  Точно така е Красе Георгиев и Круме Милев окрадоха и общината и европейските пари и изядоха изпиха парите и направиха за 4 години вилите в с. Бистрица на гърба на данъкоплатците!И сега Павлов им бил виновен!Предлагам Круме и Красе да ги канонизираме като светци на Дупница!БОКЛУЦИ!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien