Бетонови шахти монтират на социалните жилища в Дупница, чугунените откраднати часове след монтажа

До 31 юли Община Дупница ще внесе в МРРБ проекта за интегрирания градски транспорт, в който е включен и инфраструктурата на социалните жилища. Това е крайният срок, след което започва разглеждането на документите, информират от пресцентъра на администрацията. "Приключваме с документацията и изчистваме някои подробности, за да сме готови в срок. Най-късно до средата на месец септември трябва да е одобрен проектът и сключим договора за финансирането. Веднага ще бъде обявена процедурата по избор на изпълнител на инженеринг, за да стартират същинските дейности", каза зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.
13566053_1039782769391133_5869951_nПрипомням, че социалните жилища бяха изградени по европейски проект, като държавата трябваше да осигури средствата в размер на 1,2 млн. лева за инфраструктурата още през миналата година. Проведена бе процедура по избор на изпълнител и такъв бе избран, но в крайна сметка се оказа, че от държавата няма да отпуснат парите за това и средствата ще бъдат от Общината.
Докато не започне изграждането на инфраструктурата на социалните жилища, бетонови шахти ще бъдат поставени в района . Те се произвеждат изцяло от строителния отдел на Община Дупница и ще бъдат положени 24, колкото са всички шахти в самите жилища и в района. "Предвидени са и са на склад чугунени капаци за шахти. Още първият ден, когато бяха монтирани 4, същата нощ изчезнаха и 4-те. Затова преценихме да направим бетонови такива, докато се изгради инфраструктурата там и достъпът все пак ще бъде ограничен, а посегателствата по-трудни. Практикуваме с бетонови капаци последните 2 години и по другите райони на града", обясни началникът на строителния отдел инж.Иван Бельов.

Print Friendly

2 Коментари на Бетонови шахти монтират на социалните жилища в Дупница, чугунените откраднати часове след монтажа

  1. Нищо не заслужават тия, човек им прави добро и хубаво, за да могат да живеят като бели хора, ама те доказват че не са такива и не заслужават да живеят така !

  2. Чугуно при кюмуро.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien