„Марек Юнион-Ивкони“ с декларация до НВЛ, не ще финал с „Левски Бол“ в София

От волейболен клуб "Марек Юнион-Ивкони" изпратиха декларация до ръководството на Национална волейболна лига и БФВ относно евентуалния финал за титлата с "Левски Бол". Както е вече известно, дупничани победиха 3:0 гейма ЦСКА в първата финална среща, като със същия резултат и столичния тим си тръгна като победител от Габрово. При нови победи на двата тима в петък, когато са вторите срещи, те ще се изправят на финал, за да определят шампионът на България.

"С оглед изиграните първи срещи от полуфиналния плейоф и очертаващият се финал между нашия клуб и “Левски Бол”, сме длъжни да споделим притесненията си относно градът-домакин на заключителните срещи. В Наредбата е описано, че финалът ще се играе в столичната зала “Христо Ботев”, което при така създалата се ситуация, ще бъде в разрез с феърплея и нарушена равнопоставеността на отборите. Припомняме, че финалният турнир за Купата на България се проведе именно в посоченото спортно съоръжение.

Ние осъзнаваме, че нашата зала в Дупница не отговаря на критериите за домакинство във финал, и сме съгласни с това, но пък и няма да бъде коректно и най-вече нормално при горепосочения вариант да се проведат двубоите точно в София. В този случай няма да е налице домакинско предимство за по-предно класирания тим, в случая “Марек Юнион-Ивкони”, а напротив – ще бъде облагодетелстван столичния клуб. Още повече, че те водят подготовка и провеждат домакинските си срещи точно в зала “Христо Ботев”.

В началото на сезона, никой не е предполагал, че посоченият клуб ще води целогодишно подготовка точно в цитираната зала. Ние предлагаме вариант със Самоков, който е с приблизително еднакво отстояние и за двата града, но разбира се, съществуват и други варианти, които сме готови да обсъдим. Очакваме вашето решение по така възникналия казус и да ни уведомите своевременно, с което да запазим духа на феърплея", се казва в декларацията на клубът подписана от президента Ивайло Константинов.

Очаква се в следващите три дни, от НВЛ да излязат с решение по казуса.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien