Инж.Чимев: До дни започваме ремонтните дейности в жк.Бистрица по втория етап

В близките дни започват ремонтните дейности по втория етап в жк.Бистрица, потвърди кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев. „Имахме готовност да започнем през есента, но щеше да се наложи прекъсване заради зимния сезон и затова преценихме да започнем в тази година и да не се прекъсват дейностите. Предприели сме необходимите административни процедури по премахването на няколко незаконни гаражи, които попадат в обхвата на ремонта, така че и този проблем е решен. Предстои изграждането по проекта на детски площадки за деца до 3 год и до 12 години с много съоръжения, изградени пешеходни алеи, кът за настолен спорт, кътове за отдих, парково обзавеждане, озеленяване, засаждане на дървета и други. През лятото, най-големият жилищен комплекс ще придобие вече завършен вид“, коментира инж.Чимев.
Припомняме, че проектът е на стойност 1 350 016,39 лв., които са изцяло безвъзмездни по Оперативна програма „Региони в растеж“ и с национално съфинансиране, а поръчката бе спечелена от „Булплан инвест“ ООД. В първия етап от проекта бе подменена изцяло подземната инфраструктура, както и изцяло ремонтирана надземната.
От администрацията ще обявят датата на официалното стартиране на втория етап.

Print Friendly

1 Коментар на Инж.Чимев: До дни започваме ремонтните дейности в жк.Бистрица по втория етап

  1. Журналисти елате в гр. Дупница да видите колко кабели и жици стърчат от стълбовете в града! Стълбове и шахти са без капаци и вътре са с голи жици. Писахме до всички инстанции , без никакъв резултат. Страшно е. Елате и снимайте.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien