Читателски сигнал: Освен на автомобили засилен трафик и на майки с деца по главна улица в Дупница

Читателски сигнал се получи на редакционната поща на zadupnitsa.com. В него се визира проблем, който принуждава пешеходците, между които и майки с деца да се движят по пътното платно на една от най-оживените улици в Дупница „Св.Иван Рилски“ в района на „Минчов площад“. 55Причина за това е ремонт на сграда и обезопасяването на района около нея. От Община Дупница заявиха, че на база жалба от гражданин за падащи парчета от мазилка на въпросната сграда, със заповед на кмета на Общината инж.Методи Чимев е назначена комисия, която да направи проверка. Констатацията след извършеният оглед е, че жалбата е основателна. На собствениците е връчена заповед, с която трябва да извършат ремонтни дейности, които са предприети съответно от тях – премахване на компрометирана мазилка и направа на нова, ремонт на предпазен парапет (тераса) и други ремонтни дейности, като задължително районът около сградата да бъде обезопасен."Съгласни сме, че района трябва да бъде обезопасен, но за това има и други начини, като " пешеходен тунел" например, а не да се блокира тротоара, защото е най-лесно", се казва още в сигнала изпратен от наши читатели.

Print Friendly

4 Коментари на Читателски сигнал: Освен на автомобили засилен трафик и на майки с деца по главна улица в Дупница

 1. Да се надяваме,че това е временно препятствие.Какво да направим с паркираните коли по улици и тротоари?

 2. Ами с колите паркирани по тротоарите какво правим?От Градинката Левски посока гарата е кошмар,аз съм с бебе и всеки път си бутам количката по главната улица,но на полицаите с който се разминаваме редовно не им пречат и не ги закачат,само за авторитет имаме полиция!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Положението е трагично с паркирането в Дупница!
  Защо не се санкцинират нарушителите постоянно?
  къде е КАТ?
  Не стига, че са тесни улиците в града и като започнат да спират и паркират на кой където му е удобно и става мазало / кой да си купи банички, кои за авточасти, спират си пред магазина като пичове и не им дреме/ – а това при положение, че има поставени знаци – забранено спирането и паркирането!
  Толкова ли е трудно да се осъществи контрол от органите?
  Града е малък и много бързо ще се справят с този проблем!Като съставят някое и друго фишче!
  А пък и без това не са се преработили катаджиите в града! вместо да дремят по патрулките, нека да свършат нещо полезно за всички участници в движението!
  За да има ред на българина трябва да му бръкнеш в джоба иначе няма оправия!

 4. Божан Божанов // 11.02.2016 в 10:44 // Отговор

  Проектиране,обсъждане и организиране на еднопосочно движение по някои от натоварените централни улици,с възможност за спиране или паркиране в дясната лента,е един от възможните варианти за решаване на проблема с безразборното спиране и паркиране.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien