Признаха дупничанин за виновен в закана за убийство

Районен съд – Дупница призна дупничанин за виновен в закана за убийство и го осъди да плати на пострадалия 2 000 лв. обезщетение за причинените му неимуществени вреди. Подсъдимият Богомил Е. е осъден да плати още 700 лв., представляващи разноски за адвокат на пострадалото от заплахата лице, както и останалите разноски по делото.
Съдебен състав, с председател съдия Светла Пейчева призна подсъдимия Богомил Е. /на 24 г., неосъждан/ за виновен в това, че на 28.01.2019 г. в гр. Дупница, кв. “Гиздова махала“ – на широкото, се е заканил на И. П. от гр.Дупница с убийство, с думите: „Сега ще те бием, ще те мушкам, и ще те утепам, ще те убием“, като същевременно го е хванал за якето и му го е скъсал, като това заканване е могло да възбуди в пострадалия основателен страх от осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал.1 от НК, за което на основание чл. 54 от НК му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
Съдът уважи частично предявения иск за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уплаха, стрес и наранено достойнство, който бе в размер на 6 000 лв.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien