ОФИЦИАЛНО! Инж.Чимев подписа парите за санирането на 7 блока в Дупница, до дни обявяват поръчка за изпълнители

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев е подписал официално договор със зам.министъра на МРРБ Деница Николова за санирането на 7 жилищни сгради в града, информират от администрацията. Финансирането в размер на почти 2,5 млн лева е по Оперативна програма "Региони в растеж". Безвъзмездната финансова помощ е за въвеждане на енергоспестяващите мерки. До 20-ина дни предстои да бъдат обявени процедурите по избор на изпълнители, които да реализират дейностите на блоковете намиращи се на ул. "Трети гвардейски полк" 12 и 14, ул. "Велико Търново" 1, ул. "Св. Иван Рилски" 72, ул. "Иван Вазов" 59, бл. 90 в жк. "Бистрица" и бл.4 в жк. "Развесена върба", като общият брой на домакинствата в тези сгради е 174.
Припомняме, че по Националната програма за енергийна ефективност, Община Дупница е подготвила, обработила и входирала в банката, финансираща дейностите други 66 заявления, които обхващат над 85 сгради. При първата кампания, която обхващаше жилищни сгради с минимум 36 апартамента, Община Дупница успя да реагира много бързо и осигури финансиране за абсолютно всички подали заявления 24 сгради. Не малка част се отказаха тогава, след като в публичното пространство, заради политически игри бяха пуснати лъжите, че данъците на собствениците със санираните блокове ще бъдат увеличени по 6 и ще им бъдат взети апартаментите, ако не се реализира санирането. След като се видя, че това е партенка, интересът стана голям и броят на кандидатите от цялата страна е огромен към втората кампания на Националната програма. Очаква се Народното събрание да разгледа до края на годината темата.
Print Friendly

1 Коментар на ОФИЦИАЛНО! Инж.Чимев подписа парите за санирането на 7 блока в Дупница, до дни обявяват поръчка за изпълнители

  1. Смешници защо не напишете че тези лъжи ги разпространяваха комунистите и най вече омбудсмаката дето е сега.Защото сте се сложили на комунистите които само лъжат и винаги са пречили на обикновените хора.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien