Община Дупница събаря незаконните гаражи в жк „Бистрица” след празниците

Община Дупница събаря незаконните гаражи в жк „Бистрица” след празниците, съобщи заместник-кмета Красимир Георгиев на пресконференция. Дейностите по отстраняването ще започнат на 26 септември, тъй като общината ще трябва да осигури условия за реализиране на проектите по устройство и подмяна на ВиК системата. Незаконните гаражни клетки са 180, а едва 15% от тях, до момента, са премахнати от собствениците им в двумесечния задължителен срок, който общината даде. Красимир Георгиев добави, че болшинството от гаражите са на лица, които не искат да декларират собствеността си и открито да се легитимират.

Припомняме, че местната управа потърси съдействие от полицията за установяване на собствениците на гаражите, но за съжаление, нямаше резултат.

След премахването на гаражните конструкции, материалите ще бъдат складирани в „Злево”, където се намира общинския склад. За да получат собствеността си обратно, собствениците ще трябва да заплатят разходите по преместването на общината, както и имуществена санкция. Красимир Георгиев не можа да уточни в какъв размер ще бъде тя. Предстои да бъде изчислено от съответните специалисти, работещи в администрацията.

Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница събаря незаконните гаражи в жк „Бистрица” след празниците

  1. Искали съдействие от ченгетата.Нали те нямат гаражи.Юли полицая,тоя пияница,има два до втори блок.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien