До 2017 ще бъде готова стратегията на МИГ „Разметаница”

До 2017 ще бъде готова стратегията на МИГ „Разметаница” в партньорство с Община Бобов дол. До тогава, предстои провеждане на обществени обсъждания по селата и установяване на всички интереси. Проектите, които съответстват на регламентите, по които МИГ-овете могат да кандидатстват, ще бъдат записани в стратегията, съобщи заместник-кмета Красимир Георгиев. След този период тя ще бъде обстойно разгледана от Министерство на земеделието и храните и от лятото на следващата година ще могат да бъдат внасяни проекти от земеделски произход.

„Със сигурност ние ще се стремим стратегията да бъде финансирана от много фондове, което ще даде на селата възможността да реализират повече проекти”, категоричен бе Георгиев.

Припомняме, че включването на Община Дупница в МИГ "Разметаница" в партньорство с Община Бобов дол получи одобрение от Министерство на земеделието. Сагата около присъединяването се проточи повече от година и бе пред провал. Миналата година, докладната бе гледана два пъти от стария Общински съвет, който отложи решаването му при първото входиране и присъединяването бе пред провал, защото на практика повторното разглеждане бе извън сроковете. В крайна сметка бе гласувано присъединяването на Дупница към МИГ "Разметаница" след срока, а шансовете да бъде одобрен, бяха съвсем минимални. Усилията на общинското ръководство, все пак, дадоха резултат. Още от от миналата година е известно, че чрез МИГ "Разметаница" се очаква да влязат общо над 4 млн. евро  за определени дейности в селата на двете общини.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien