Мюсюлманското изповедание с нови претенции в Дупница. Инж. Чимев с остро писмо до наглеците, крадците, родоотстъпниците

Мюсюлманското изповедание с нови съдебни претенции за Джамията в Дупница. В Софийски градски съд има вече ново дело, чийто старт предстои в съвсем скоро време. Във връзка с това днес кметът на община Дупница ивж.Методи Чимев изпрати остро отворено писмо:

До

Всички жители на община Дупница,

Всички граждани на Р.БЪЛГАРИЯ

До

Наглеците, крадците, родоотстъпниците

ОТВОРЕНО ПИСМО

Скъпи съграждани, Драги сънародници,

С настоящето открито писмо, обръщам сериозно внимание на всички Вас по един изключително неприятен, отвратителен и антибългарски въпрос. Въпрос, който не само, че не трябва да бъде подценяван, но и не търпи отлагане във времето за разрешаването му.

Какво имам предвид?!

През месец март тази година бях официално уведомен, че се подготвя ново дело от Мюсюлманското изповедание за наследници на Мюсюлманската вероизповедна общност от 1940 година, с което ще претендират за стотици имоти, сгради и собственост на територията на десетки общини в България, включително и Дупница. Едно такова дело вече спечелихме и бях убеден, че този втори опит, дори няма да стигне до съда.

Да, ама не.

metodi-chimevСлед като до мен достигна информация, че се готви рестарт на подобно дело, разпоредих от юридическия отдел на Община Дупница да направят проверка. За моя огромна изненада днес разбрах, че в Софийски градски съд наистина има вече ново дело, чийто старт предстои в съвсем скоро време. С други думи, Мюсюлманското изповедание иска да стане собственик на имоти в стотици малки и големи населени места. 

В 21-и век, „наследството“ на едни 5-вековни поробители, с модерните похвати чрез съдебни дела, опитват да завземат държавата ни. Лично аз, а вярвам, че и по-голямата част от българите винаги сме били толерантни, уважавали сме и уважаваме различните религии. Но когато са в духа на добрия, нормалния тон и законност.

Уви.Изправени сме пред угрозата от ново, този път религиозно робство. В изключително динамичните процеси свързани с бежанската вълна, не бих искал да мисля какво ще бъде нешествието тогава в България. А такъв процес, повярвайте ми, няма как да бъде спрян. Да предявиш претенции за нещо, което никога не е било твое – абсолютно безочие. Да искаш да го вземеш – безпрецедентна наглост. Да хвърляш стотици хиляди и милиони левове в тази битка – значи да искаш влияние, което наричам аз поробване. 

На какво основание са тези претенции?

Какви фалшиви документи подкрепят доказателствата на наглите претенции?

Имената и подписите на кои родоотстъпници са положени под документите, с които се краде част от България?

Нима „Тюрмето“ в Дупница, изградено върху български манастир е ваша собственост?

Всъщност, дори и един камък имате ли в Дупница? А в България?

Защо искате да узаконите една кражба? Защо? Какъв е подтекста?

На последния въпрос дори не смея да си отговоря…

Имам десетки въпроси, на които се надявам да намерим заедно отговорите.

10372339_491529024326374_7922469953985660290_nСамо преди 2 години, на пл.Свобода, стотици хора от различни партии се хванахме за ръка в своеобразна жива верига. Бяхме единни, защото защитавахме нашето си, родното си, дупнишкото, българското. Утре в Дупница ще бъдем не стотици, а хиляди. А българинът все още знае как да опазва своето и повярвайте – не стотици, не хиляди, а милиони ще кажат своето „Не“ на тази нагла кражба. Аз съм получил доверието на моите съграждани да бъда кмет на тази община и съм длъжен, както воден от закона, така и от морала, да опазвам всичко на територията на нашата община. Заявих го преди, заявявам го и сега: Уважавам хората изповядващи свои религии. Те имат това право. Но никой не може и няма правото да се опитва да наложи с кражба пеенето на мюзеин в Дупница. Това НИКОГА няма да го допусна нито аз, нито моите съграждани. Бъдете сигурни. 

С настоящото открито писмо, призовавам час по-скоро въпросните вносители с претенции за завладяване на България, да оттеглят своите претенции от съда. Да бъдат така толерантни да признаят, че нямат никаква друга собственост, различна от тази, която вече стопанисват. Да се придържат към законите на Република България като граждани на тази държава. Запазвам си правото, а надявам се и други мои колеги на територията на България, да организираме по свое усмотрение и преценка мирни протести, ако претенциите не бъдат оттеглени. Аз вярвам във върховенството на Закона, но не вярвам на крадци.

България е над всичко.

С уважение: Инж.Методи ЧИМЕВ

Кмет на Община Дупница

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien