Коментираха програмата за закрила на детето в Дупница

Заседание на Комисията за детето обсъди и допълни изготвената от Община Дупница програма за закрила на детето на територията на града и селата за 2016 година. Програмата следва рамката и основните приоритети на Националната програма за закрила на детето и обхваща осем приоритетни области. В комисията участваха представители на институциите, които са отговорни за изпълнението на програмата – Община Дупница, Дирекция „Социално подпомагане” – Дупница, РЗИ – Кюстендил, РИО – Кюстендил и РУ на МВР – Дупница.

Основните цели, които са поставени в Програмата са  намаляване на детската бедност и създаване на условия за социално включване на децата; подобряване здравето на децата; осигуряване правото на детето на живот и развитие в сигурна и безопасна среда; осигуряване на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование; адекватни правораздавателни практики; повишаване ефективността на мерките за защита на децата от насилие, злоупотреба и други форми на експлоатация; акцент върху спорт, култура и дейности за свободното време. Предстои програмата да бъде приета от Общински съвет-Дупница.

Print Friendly

2 Коментари на Коментираха програмата за закрила на детето в Дупница

  1. В агенцията за закрила на детето е най голямата корупция в Дупница и региона задайте въпроси на г_жа. Атанасова и г_ж. паргова колеко пари са взели от бракоразводни дела за присъждане на деца

  2. И двете са големи корумпирани лисици.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien