Една фирма е кандидат за сондажа на минерална вода в село Бистрица, отвориха документите

Една фирма подаде документи за обществената поръчка, която обяви Община Дупница за сондаж на минерална вода в землището на село Бистрица. Комисия, с председател зам.кметът Крум Милев отвориха документите на участника – „Геосервизинженеринг“ АД от град Асеновград. В следващите дни, комисията ще разглежда документите на фирмата за допустимост, както и техническото предложение, и ако те отговарят на възложеното, ще обявят дата за отваряне на ценовото предложение.
Изпълнителят ще бъде ангажиран с изготвяне на конструктивен и технологичен проект, на поръчката, която е с прогнозна стойност 646 583 лева. Както е известно, при извършените 2-годишни проучвания в района на Бистрица екипът на професор Костадин Щерев откри минерална вода с температура около 60 градуса на дълбочина около 900-1000 м. Установеният дебит е между 45 и 50 литра в секунда, а целта при сондирането е да бъдат „уловени” около 20-25 л/сек.
През миналата година, Община Дупница вече обяви поръчка, но тогава не се яви кандидат.

Print Friendly

1 Коментар на Една фирма е кандидат за сондажа на минерална вода в село Бистрица, отвориха документите

  1. Ами ако намали или спре водата в Сапарева баня от тоя сондаж ? Това не е ли една и съща „жила“? А може да изникне ново минерално селище – СПА „Бистрица“или „Бистришка баня“.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien