ВАЖНО! Информация за гражданите, решили да да гласуват на Евроизборите

 От пресцентъра на МВР разпространиха важна информация, свързана с предстоящите евроизбори.

От началото на седмицата 166 жители на Кюстендилска област са подали заявления в ОДМВР и управленията в областта да им бъдат издадени нови лични карти.

Вече информирахме, че в МВР е създадена организация за ускорено издаване на лични документи на българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, за да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта, по искане на гражданите ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1.  Гражданите лично да подадат искане в  ОДМВР – Кюстендил, или в  РУП в областта  до 24 май 2014 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 25 май 2014 г. от 08.00 ч. до 17.00 ч.

2.Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

Напомняме, че тези удостоверения имат валидност само в деня на изборите и само пред СИК.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на ВАЖНО! Информация за гражданите, решили да да гласуват на Евроизборите

  1. ok

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien