11 двойки кандидатстват за пари от Община Дупница за „ин витро“ процедури

11 са подадените заявления от семейства и двойки с репродуктивни проблеми за финансиране от Община Дупница, информират от пресцентъра на администрацията. Срокът за подаване на документите изтече и в следващите дни ще започне работа от комисията за проверката им. Съгласно решението на местния парламент, всяка двойка получава по 1500 лева за "ин витро" процедурите. Общата сума заложена в бюджета за тази година е 15 000 лева. "Ще изчакаме резултатите от комисията. Ако всички 11 двойки отговарят на условията ще внеса искане в ОбС-Дупница за увеличаване на сумата, за да се подпомогнат всички. Това не е перо, от което трябва да се правят икономии", категоричен бе кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия с председател д-р Кирил Кирилов, но отново имената се пазят в тайна.
Това е 5-а кампания на Община Дупница за подпомагане на такива двойки. Над 50 са финансираните досега, а около 30 са бебетата, които са се родили след "ин витро" с помощ от бюджета.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien