ЗА УИКЕНДА! Три дни само БЪЛГАРЩИНА на „Боровец“

Народният събор „Магията на РИЛА планина” стартира от утре до неделя в курортен комплекс "Боровец". Сред организаторите на мероприятието е пътуващото читалище "Бащино огнище".

Петъчния ден е отреден за занаятчии, художници, приложници и творци, а в програмата е включено още старт надпяване и надиграване, чийто старт ще се дава с…черешово топче. Вечерта ще има подгряваща вечеринка с голям огън, гайди, тъпани и нестинари. "И трите дни са посветени само и единствено на една мисъл – да покажем българското, онова обикновеното и да видим тази красота, това, което трябва да съхраним. Надяваме се повече хора да дойдат на събора", коментираха от "Патриоти-Дупница", които ще участват във всички надпревари.

В съботния ден е конкурсната част – хора и балкански танци. Юнаците ще могат да премерят сили в хайдушки игри с награди, а през целия ден ще има уроци по гайда. Децата могат да участват в играта "Познавам ли моята България". Вечерта е подготвен концерт на Пепи Христозова, Светла Дукатева и оркестър "Гергьовден". В неделя музикалната програма ще продължи с участието на оркестъра на "Сите Българи заедно", както и на място ще се сготви курбан чорба за участвалите активно във вечерно-нощното надиграване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien