ТАКА СЕ ПРАВИ! Депутат от Дупница издейства по 20 000 лева всеки месец на общинската болница

Общинската болница в Дупница пое още една глътка въздух в тежката ситуация, в която се намира. Месечният лимит на здравното заведение бе увеличен с 20 000 лева, това обяви зам.шефът на МБАЛ "Св.Иван Рилски" д-р Йордан Никулчин. "Благодарение усилията на нашия депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов се постигна

Ивайло Константинов има за какво да е доволен, след като осигури допълнителни пари за болницата в Дупница.

Ивайло Константинов има за какво да е доволен, след като осигури допълнителни пари за болницата в Дупница.

това увеличение. Изказваме специални благодарности от целия колектив на болницата", обяви д-р Никулчин. На практика това означава, че годишно болницата ще разчита на допълнителни 240 000 лева.

Припомняме, че само преди месец бе изтеглен кредит от 500 000 лева с гарант Община Дупница за погасяване на най-неотложните плащания и допълнителните месечни суми са още една глътка въздух в борбата за спасението на болницата. На сесия на местния парламент преди дни, кметът на Дупница инж.Методи Чимев обяви, че в града упорито продължава да се пуска слух, че от ГЕРБ искат да закрият болницата, но последните действия на общинското ръководство и Константинов показват, че това са само злонамерени спекулации.

Управителят доц.д-р Димитър Недин уточни че броят на гражданските договори е 26, а не 70, като и този брой предстои да бъде корегиран. 13 са преназначените от граждански на трудов договор по изискване на закона, уточниха от болничното ръководство. Предвижда се още съкращения на немедицински персонал. "Някои трябва да се върнат от болничен и ще видиме как ще работим. Ще го уточним със завеждащите отделения. "Обмисляме да излезем с декларация срещу някои господа от Общински съвет, които работят в конкурентно заведение да не се изказват по нашите проблеми, защото е в конфликт на интереси. Не всички се изказват с пиявици и търтеи, така че да не вземат подобно отношение", категоричен бе доц.Недин.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien