4 октомври : Ден за размисъл. Около 400 служители на МВР ще следят за спокойствието в област Кюстендил

В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община. Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация, както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл. Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 м от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии.

 За вота към момента има регистрирани наблюдатели от 39 неправителствени организации. Международните наблюдатели са от 7 организации, общият им брой е 69.

Около 400 полицаи с помощта на служители на Пожарна безопасност и защита на населението, на Гранична полиция и Жандармерия ще бъдат ангажирани в Денят за размисъл и Изборния ден  5 – ти октомври , за да следят за обществения ред и закононарушения в област Кюстендил

Служители на МВР ще поемат охраната на избирателните секции, след като СИК подредят изборните материали в секциите и ги запечатат.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien