Улица „Плиска” в Дупница няма да се асфалтира

Улица „Плиска” в Дупница няма да се асфалтира поради липса на финансов ресурс, това съобщи инж. Серьожа Котев –директор на Дирекция „Строителство” към Община Дупница. Припомняме, че живущи внесоха оплакване, чрез подписка, заради окаяното й състояние и разбит асфалт с дължина около 200 метра. Директорът Котев сподели, че от подписалите се 176 души, само 13  живеят на „Плиска. Улицата бе разкопана преди 5 години от ВиК Дупница за изграждане на канализация, но към ден днешен тя може да бъде сравнена с Хирошима. Котев обясни, още, че улицата е с извън регулационен статут, а за да бъде въведена, е необходим сериозен финансов ресурс, с който общината не разполага, както и такъв за нейното асфалтиране и обособяване на тротоарна зона. Въпреки всичко, живущите настояват за нормална европейска инфраструктура, тъй като заплащат необходимите данъци за недвижимите си имоти. Серьожа Котев добави, че на този етап, и във връзка с предстоящия зимен период, "Плиска", единствено, ще бъде насипана с трошляк за временно облекчаване на живущите.

Print Friendly

6 Коментари на Улица „Плиска” в Дупница няма да се асфалтира

 1. Анонимен // 20.09.2016 в 7:06 // Отговор

  Като строиш извън регулация не се надявай на нормална инфраструктура

 2. Ей шопаги не се правете на отворени „Като строиш извън регулация не се надявай на нормална инфраструктура“ всичките жилища, които са в регулация са ви наследство от социалистическото минало. Хората просто искат нормални условия.

  • Наследство от соц минало строено през 93, интересно, това че сте дошли от селата и сте решили да си строите къде ви дойде не ви прави граждани !
   Наследството беше доста от преди соц минало ама соца го взе за негово си…

   • Анонимен // 23.09.2016 в 1:37 // Отговор

    ей пълен Глупако, как можеш да се наричаш гражданин, а искате да ходиш из разкопки не зная, но със сигурност мога да кажа, че ако се биете в гърдите с нещо от 93 година значи е някоя кочина, защото хората си правят ремонти на жилищата, къщите и т.н. Съответно 5 години за разкопан асфалт е прекалено, като ВиК са длъжни да го възстановят. Къщите по улицата са със сигурност на повече години от вашата – 93-та. Сметнете щом за вас 5 години асфалт не са проблем, то и 23 години от които цяло пълнолетие в мизерия без ремонт са вашата кочинка. Честито на прасетата, идва застудяване и някои палят горелки.

 3. Смешници. Градът трябваше да бъде 5 000 души, но да не допускат такива като вас.

 4. Ех,хубав град и смотана управа

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien