Цветанка Вуковска оглавява ГУМ- Дупница

ОбС Дупница утвърди Цветанка Вуковска за управител на общинското предприятие „Градския универсален магазин”. Докладната бе подкрепена с 23 гласа ЗА и 7 въздаржали се.

Припомняме, че Цветанка Вуковска бе предпочетена от 9-членната комисия провела конкурса по избор за управител на ГУМ в Дупница. На конкурса тя се съревноваваше с досегашната шефка Миглена Вельова. Кандидатките бяха допуснати до втория етап – защита на стратегията за развитието на търговското дружество за 3 години и събеседване.

Средно-аритметичните оценки, които получиха двамата кандидати бяха: Миглена Вельова – оценка 4, а Вуковска – 5,19. На събеседването, пък, Вельова получи 4,10, а Вуковска – 5,42. С обща оценка от 5,30 на първо място бе класирана Цветанка Вуковска, а Миглена Вельова с 4,05 по 6-балната система.

На заседанието, в залата, присъстваха търговци от ГУМ Дупница, които протестираха срещу избора на Цветанка Вуковска за управител на общинското предприятие, като акцентираха върху прозрачността на процедурата и поискаха да бъдат представени пред тях и двете концепции за управление на ГУМ. Търговците изразиха мнение, че Миглена Вельова има предимство пред Вуковска заради дългогодипния управленски опит на предприятието и неговите положителни финансови резултати.

Заместник-кметът Олга Китанова, в качеството си на председател на оценяващата комисия, обясни, че процедурата е проведена прозрачно, въпреки че комисията подписва декларации за конфединциалност, което на практика означава, че членовете й нямат право да предоставят информация.

Цветанка Вуковска представи в залата концепцията за управление на предприятието. В нея бе заложено въвеждането на социален елемент и провеждането на социални инициативи. Новата управителка ще наблегне и на рекламата на ГУМ Дупница. Тя ще търси алтернативни варианти за привличане на нови клиенти, които по различни причини, не пазаруват там. Вуковска подчерта, че такива групи са младежите между 12 и 18-годишна възраст. Идеята й е да се обособи игрална зала за тези възрасти, което ще привлече, точно тази аудитория, като реални клиенти.

Цветанка Вуковска е икономист по образование. Завършва магистърска степен в УНСС – София. Зад гърба си има солиден опит в сферата, но и управленски, такъв. Изпълнявала е длъжностите управител и търговски директор на най-големия хотел в града, в продължение на 6 години, а 9 години, преди това, работи като директор на банков клон. Последната и месторабота е началникът на отдел „Търговски дейности“ в Община Дупница.

На днешната общинска сесия бе утвърдена и Иванка Терзийска като управител на общинската Финансово-счетоводната къща. Тя бе и единственият кандидат в проведения конкурс за управител на дружеството и получи от конкурсната комисия оценка 5,75. В управленската си програма тя не предвижда съкращения на персонал, а извършване на услуги, с които да се увеличат приходите на дружеството.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien