В Крайници събират подписка срещу водния режим в селото

Част от дупнишкото село Крайници от месец и половина е подложено на воден режим или както потърпевшите разказват „воден терор“, който е нерегламентиран и необявен. „Вода в чешмите през по-голямата част от деня няма“, заявиха възмутени жителите на квартала около училището в селото, където живеят над 150 души. Те вече са започнали и подписка, която се събира в кварталния магазин. „Трябва да се намери разрешение на този проблем“, сподели Иван Борисов, като според него „режима“ идва от нерегламентираното поливане на градини, както в селото, така и в района на водохващането над Гюргево до Сапарева баня. „Водата идва вечерта, когато вече не се поливат градините“, допълват още жители на Крайници. Хората са се запасили с вода в бидони и шишета, пригодили са обикновени бидони в бойлери за къпане и миене. Водата се затопля от слънцето и така имат и топла вода. Жителите на селото са категорични, че не поливат с питейна вода, имат бунари за тази цел. Вчера и днес жителите на Крайници имат вода, заради падналия дъжд, но те няма да се откажат от подписката си, тъй като при първото засушаване проблема отново ще стои пред тях.IMG_8879

 

Print Friendly

2 Коментари на В Крайници събират подписка срещу водния режим в селото

  1. Антоанета // 21.08.2015 в 15:35 // Отговор

    В Крайници летно време водата не става за пиене. Да каже концесионерът защо е така и като по каква тарифа иска да му бъде платена негодната вода за пиене. Режимът на водата е тема на грозна приказка. Да излезе болницата в Дупница и да каже колко човека от селото са били в болница със стомашно чревни заболявания! Това се повтаря от 3 години летно време.
    С неуважение: Негласоподавател в района.

  2. Съгласна съм с Антоанета, а също така трябва да съберем подписка и за тези в енергото за гаснещият ток по 5 пъти на ден най-малко.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien