Солидна глоба и затваряне за култовото кафе „Борива“ в жк „Бистрица“

Oт Агенцията по храните ще затворят две заведения в Дупница. Инспектори от агенцията са установили, че заведение за хранене, намиращо се на ул. "Саморанска " в Дупница, собственост на ЕТ "Георги Тенев-Стефани", работи без регистрация. Персоналът е без здравни книжки и без всякаква документация. Няма условия за миене на съдовете, няма течаща топла вода, нито препарати за почистване, складовото помещение е с разрушена мазилка. Собственикът на заведението за хранене Георги Тенев не е показал на инспектиращите документ за произход на кюфтетата, открити в склада.

Инспекторите са открили нарушения и в кафе-аперитив "Борива" в жк "Бистрица" в Дупница, собственост на бившия полицай Златко Ангелинин. В кафе-аперитива са предлагани салати и пържени картофи без разрешително от Агенцията по храните. Проверяващите са установили, че мезетата се сервират в чинии за многократна употреба, но няма течаща вода в заведението, където те да бъдат измивани. Управителят не е представил документ за произход на хранителните продукти. ”Собствениците на двете заведения ще отнесат глоби до 2000 лв., а заведенията могат да отворят отново, след като се регистрират в Агенцията по храните и изпълнят всички предписания на инспектиращия орган”, заяви директорът на Агенцията Първан Дангов.

struma.bg

Print Friendly

2 Коментари на Солидна глоба и затваряне за култовото кафе „Борива“ в жк „Бистрица“

  1. samo takaqbva red G-n Dangov trqbva red , vapreki 4e teb ne te oceniha DUPNIHCANI

  2. Ива Ангелинина // 12.03.2014 в 21:55 // Отговор

    Съветвам приятелски и вашето издание с претенции за журналистика да преосмисли заплащането на журналистите си.Нека бъде на материал,а не на ред!Така ще се проверява достоверността и бихте избегнали нелепи грешки и риск да бъдете съдени за клевета! Когато вестник“Струма“,както и всеки журналист имаше възможност да си вдигне рейтинга с едно качествено разследване за злоупотреба и зле свършена работа,тактично се насочихте към по-„удобни“ теми! Кафе-аператив „Санта Мария“,както и фирмата на моя баща,(който не е бивш полицай,а с чин капитан от армията на НРБ) ще изпълни всички предписания на Агенция по храните,както е изпълнявала отлично 24 години!Служителката,допуснала грешките,ще бъде отстранена.Вода в заведението има,дори когато няма в целия жилищен комплекс,тъй като водопровод за чиста и мръсна вода беше изграден собственоръчно и одобрен от ВиК Дупница още 1991година!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien