Родолюбив дупничанин: Безпокои ме апатията на голяма част от хората по въпроса за Националната сигурност

Оз. Полк. Инж. Венцислав Пенев, бивш командир на противотанков полк, председател на Общ. Контролен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Дупница, изпрати писмо до zadupnitsa.com, в което споделя своето мнение относно проведеното открито обществено обсъждане на тема „Съвременната война и военните аспекти на националната сигурност“. Предлагаме Ви писмото без редакторска намеса:

 

                                                        До редакцията на zadupnitsa.com

 На 12.05.2014 г. във Военния клуб на град Дупница се проведе открито обществено обсъждане на тема „Съвременната война и военните аспекти на националната сигурност“. То бе организирано от „Клуб Ракетни войски и артилерия“ гр. Дупница към СОСЗ съгласно предварително оповестения план.
 Изнесените доклади предизвикаха дискусия. Интересно предожение направи д-р Радослав Радославов – преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.
Предложеният призив на 23.04.2014 г. от Клуб РВиА Олимпий Попов гр. София беше единодушно приет с направеното предложение от д-р Радославов.
 Въпреки проведеното мероприятие на високо ниво безспокойство будят някои факт, които искам да споделя:
1. Поставената тема за обсъждане не е само за професионалисти, специалисти на националната сигурност, не е „тъга по миналото“, а касае цялата общественост.
2. При разгласяване на призива при срещата с колеги, граждани повечето казваха, „Това няма да стане (приеме). Защо сме се капсулирали, не можем да изкажем собствено мнение“.
3. Питам къде са т.нар. „патриоти“ – общественици, на които на 9-и май на събранието лично връчих покани.
 Предизборно всички обсебват темата за Националната сигурност, но само до изборите.
 Безпокои ме апатията на голяма част от хората по въпроса от национално значение и безверието, че нищо не може да се промени.

15.05.2014 г.

гр. Дупница

Оз. Полк. Инж. Венцислав Пенев, бивш командир на противотанков пок, председател на Общ. Контролен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – гр. Дупница

Print Friendly

6 Коментари на Родолюбив дупничанин: Безпокои ме апатията на голяма част от хората по въпроса за Националната сигурност

 1. Благодарности г-н п-к Пенев за Подкрепата на нашата обща Кауза. Нека да не спираме до тук. Желая Ви здраве и много оптимизъм. Истината трябва да ПОБЕДИ !
  ген. м-р /з/ Фотев

 2. СТИГА С ТЪПОТИИТЕ НА ПЕНСИОНИРАНИТЕ КУКУМИЦИНИ.

 3. венцеслав пенев // 17.05.2014 в 11:18 // Отговор

  ГРАЖДАНИНО СИГУРНО СИ МЕТРОСЕКСУАЛЕН ИЛИ ПО ТОЧНО ПРИМАДОНА ИЛИ ПРИМАТ.

 4. Н.Николов // 17.05.2014 в 15:10 // Отговор

  Очевидно е ,че българина не го интересуват общонационалните наболели въпроси ,касаещи Националната сигурност и съвременните възможности за Защита на Отечеството..Макар, че това са въпроси ,които всеки трябва да си задава и търси отговор-особено след като недалновидни и безотговорни политици и държавни ръководители ,бавно ,но сигурно успяха да минимизират Българската армия 5–6 пъти от към личен състав и унищожат основни родове подразделения и високо-ефективно въоръжение,изпълнявайки чужди поръчки и обслужващи користни интереси..Дано не се налага в днешно време ВС и ръководство да доказват своите бойни възможности и реална защита интересите на РБ в една ,макар и регионална конфликтна военна обстановка…!?

 5. Нужно е на обществото хора с военен опит и знания да коментират публично Националната сигурност, защото е свързана с държавата и
  и държавността независимо от времето в което живеем.

 6. Радослав Радославов // 19.05.2014 в 15:13 // Отговор

  Българската армия е в най-тежкото си състояние от създаването на Третата българска държава след освобождението ни от турско робство. Азбучна истина е , че армията е най-важния гарант и консолидатор на всяка държавност. Методичната и ликвидация от политическия елит след 10 ноември 1989г. е едно от най-тежките му престъпления в най-новата ни история. Затова в условията на повсеместна деградация и разпад не трябва да се учудваме на изказвания на „граждани“ от „демократичен тип“ и защо толкова се множат нежните последователи от третия вид(с меки китки и фалцетни гласчета), като Кончита Вурст в България.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien