Община Дупница призова за търпение в жк.Бистрица през следващите 6 месеца

За търпение и най-вече разбиране от живущите в жк. Бистрица и района призоваха от Община Дупница на срещата с домоуправителите днес. Причината за сбирката бяха стартиращите в петък мащабни дейности с подмяна и ремонт на подземна и надземна инфраструктура. Заместник кметът на Дупница Красимир Георгиев изтъкна, че при ремонтните дейности безспорно ще има аварии и проблеми с водоподаване и канал, комуникации и т.н. които ще се отстраняват своевременно. "Ще бъде сериозен дискомфорта и за шофьорите на МПС-та, но в крайна сметка за няколко месеца трябва да се изтърпят тези условия", каза Георгиев. Представител на фирмата-изпълнител обясни, че в началото ще изглежда, че се работи много бавно, но причината е в отсечка от около 160 метра за подмяната на канала, и дълбочината на изкопните дейности ще достига до 8 метра, а оптималното напредване е между 5 и 8 метра на ден. "След това ще бъде по-лесна и бърза работата, но този участък е много труден. Ще се работи и събота, а в определени моменти дори и неделя. Ще разполагаме между 3 и 6 екипи, които ще работят на отделни места, IMG_1701за да се намали колкото се може времето за дискомфорт. Няма как, ще пречат ремонтите, но без тях, няма как да се случат нещата", обясни Димитър Богословов, представител на изпълнителите.
На 9 март ще бъде затворена улица "Патриарх Евтимий" в посока село Бистрица, и ще се използва обходния маршрут през ул."Жива вода". "Ще работим и в неделя, за да можем да възстановим проходимостта по "Патриарх Евтимий" от началото на другата седмица. Говорим за огромни машини, които не позволяват да се използва едното платно, затова ще бъде затворена този участък", допълни Богословов.
Поставен бе въпросът за състоянието на бл.90 в жк.Бистрица, където от години се наводняват мазетата. Ръководителят на проекта Славка Петровска обясни, че е заложен ремонт в участъка около блока и изграждане на дренаж. Част от домоуправителите попитаха дали след полагането на асфалтовата настилка и изграждането на алеи IMG_1700и градинки няма да се разкопава за газификация на жилищния комплекс. "Отправили сме преди повече от година запитване до фирмата, ако ще газифицира да го направеше в този период до преди стартирането на дейностите. Обясниха, че няма да правят подобна инвестиция, защото имат единични желаещи да станат абонати. Така, че няма да се газифицира поне в следващите години, докато не изтече срока на проекта. А той е 5 години", отговори Георгиев. Газификация ще бъде прекарана до детската градина, която предстои да бъде изградена.
Ще бъдат поставени информационни табели в жилищния кварта с дейностите, които ще се предприемат, както и етапите, през които ще се минава.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien