ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН! Света Богородица или Баба Ванга е „Пазителката на Бистришки водопад“? (СНИМКИ)

За изключително интересно природно явление в утробата на самия Бистришки водопад, сподели кметът на село Бистрица Кирил Огненски. Той направи това в личния си профил в социалните мрежи, където показа и снимки, а феноменът нарече „Пазителката на водопада“. Скално образование, което може да бъде оприличено на Света Богородица или Баба Ванга се разкрива в летния сезон, когато водопадът не е толкова пълноводен.
„Искам да ви запозная с една мистерия на нашия си Бистришки водопад. Хиляди пъти съм минавал от там и все нещо ме възпираше да го споделя и с Вас. Сега обаче се осмелявам да го направя. Познавате ме и знаете, че съм импулсивен и емоционален, затова някак си от вътре ми дойде определението „Пазителката на водопада“. Природата или Висша сила е създала скално образование вдясно от водоскока, което наподобява Света Богородица или Баба Ванга…Въпрос на възприятие. Забележете, че е свела покорно глава с лице и към нашето село. Аз съм дълбоко вярващ човек и съм убеден, че няма нищо случайно в природата.
Вдясно от това скално образование, при определено слънцестоене, лъчите огряват камък, който приема „златно“ покритие наподобяващо лика на… Оставям Вие да прецените, защото също е въпрос на възприятие. Няма човек, който да не е почувствал силата на това място и да не е усетил прилив на енергия. Но ако сте на място и се вгледате…ще настръхнете.
Наблюдава се когато водопадът не е толкова пълноводен, т.е. именно в този сезон. И вчера го коментирахме на място с група туристи, които бяха дошли на разходка в района.
Не ангажирам, разбира се, никой да вярва, но това е моето възприятие. И въпреки всичко има нещо…“, пише Огненски.
След изграждането на панорамна площадка „Софарджик“ преди месец, районът се превръща в изключително популярна и атрактивна дестинация, която привлича стотици туристи особено в почивните дни. Най-честите разходки са именно до площадката и до намиращия се на още час след нея – Бистришки водопад.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien