Провериха и община Сапарева баня за агенти на ДС

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА  извърши проверка  на кметовете, заместник-кметовете, секретарите на общини и общинските съветници  в община Сапарева баня, които са заемали тези длъжности през годините.  Проверени са 116 лица. Три лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона.

След като проучи и обсъди наличните материали Комисията установи принадлежност към органите на 2 – лица, данните за които не подлежат на публикуване по силата на чл. 30, ал. 1, т. 1 от Закона.

Припомняме, че в началото на месец декември 2014 година Комисията обяви резултатите от проверката и за община Дупница. Проверени бяха 295 лица, като за 9 бяха оповестени данни./ Повече по темата прочети ТУК/

Комисията разкри, че в община Кюстендил 19 лица са с принадлежност към службите. За Бобошево 3-лица, за Невестино 4-лица, за Бобов дол 5- лица и за Рила 7-лица.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien