ОТ 27 АВГУСТ! Почват подмяна на водопровод в Дупница, затварят изцяло ул. „Бригадирска“

Инж.Методи Чимев

Среща на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев с изпълнителите по подмяна на участъци от улици на водопровод и канал по Интегриран градски транспорт се проведе днес. На нея бяха уточнени етапите за стартиране на дейностите по уличната мрежа, която е с обща дължина 7,3 км. Парите за тези допълнителни дейности по подземната инфраструктура бяха осигурени от общинското ръководство, за да бъде подменена и тя, тъй като по цялото трасе предстои цялостно преасфалтиране, изграждане на тротоари и т.н. "Преценихме как да се започне, така че да бъде максимално малък дискомфорта при шофиране. Ще го има, разбира се, защото говорим за големи и натоварени участъци със сериозен трафик. Ще се използват обходни маршрути там, където е необходимо. Най-напред стартираме с подмяната на водопровода от 27 август от района при бившата Транспортна болница, а от 17 септември затваряме изцяло ул."Георги Икономов" (бившата "Бригадирска"), защото там стартира подмяна на канала", заяви инж.Чимев.

Подмяната на водопровода ще започне от ул. "Отец Паисий" в посока СОУ "Св.Паисий Хилендарски", следва "7-а рилска дивизия", ул."Велико Търново". Възможни са промени в графика на улиците след стартиране на ремонтите, тъй като двете дейности са зависими по между си. При спиране на водата – ще бъдат живущите своевременно уведомявани, но са възможни и непредвидени такива при аварии по време на изкопните дейности.

Проектът по "Интегриран градски транспорт" бе спечелен през 2016 година от Община Дупница и веднага стартираха процедурите по реализацията му. Екипът на инж.Чимев успя да осигури обаче от Правителството допълнително финансиране за подмяна на водопровод и канал в определени участъци, тъй като за никой не е тайна какво е състоянието особено на водопровода и ежечасовите аварии, а по този маршрут Социални жилища-кв.Байкал ще бъде цялостно преасфалтирането и изградени тротоари.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien