Д-р Иван Ибришимов: Гаранция, че Дупница ще получи 100 млн. лева от водната Асоциация, няма. Въпросът е как ще се пребори за това?

Гаранция, че Дупница ще получи 100 млн. лв. няма. Въпросът е как Дупница ще се пребори”, заяви народният представител д-р Иван Ибришимов. Решението за ВиК асоциацията беше трудно и тежко. Съветниците от БСП, като опозиция постъпиха отговорно и не използваха ситуацията, за да си направят пиар на гърба на управляващите.. Той отправи упрек за начина, по който в община Дупница е проведена информационната кампания за Водната асоциация, като подчерта, че разясненията е трябвало да бъдат дадени от експерти, а не от общинските съветници, а след това да бъде проведено допитване до гражданите. „Трябваше да дойде министър, който да даде някаква гаранция, че от тези милиони от Европа ще има средства за двете общини – Дупница и Сапарева баня”, категоричен бе д-р Иван Ибришимов. „Това е една тема, по която месеци наред, никой от политиците в Дупница, не пожела да изкаже своето категорично мнение, защото можеше да се злоупотреби към опонентите – ние към ГЕРБ или те към нас. В крайна сметка групата на БСП подкрепи влизането във ВиК асоциацията и аз мисля, че това е правилно решение. Дано бъде правилно оценено и от управляващите в Дупница, защото това е една тема, по която на техен гръб можеше да се направи политика с голяма доза популизъм, но ние проявихме разбиране.Това са едни средства, които ако не се присъединим към ВиК асоциацията, просто ще бъдат подминати”, коментира депутатът, визирайки възможността за европейско финансиране за подмяна на ВиК мрежата. Той уточни, че ситуацията със Сапарева баня се различава, тъй като курортната община изцяло е подменила ВиК инфраструктурата и се нуждае от изграждане на пречиствателна станция, за която европейски средства не се предвиждат. Всеки от кметовете, във времето, е гледал на общинското ВиК-Дупница, като на една хранилка – дали за назначаване на хора, близки до управляващите, или за източване на някакви средства. Това коментира д-р Иван Ибришимов, във връзка с факта, че Дупница е сред малкото общини, в които не е направена подмяна на ВиК мрежата. „Безотговорното отношение към общинското ВиК е колективно – на всички кметове и общински съветници. В крайна сметка ние бяхме изправени пред тази дилема – дали да се присъединим към ВиК асоциация, или не. Защо е докарано до тук? – това е въпрос, на които всеки може да си отговори”, посочи народният представител.

Print Friendly

2 Коментари на Д-р Иван Ибришимов: Гаранция, че Дупница ще получи 100 млн. лева от водната Асоциация, няма. Въпросът е как ще се пребори за това?

  1. А случайно, дали ще ни върнат рилската вода дето преди години отбиха за софийските гъзари, а на нас ни оставиха тиняка от Дяково

  2. съветниците в сапарева баня гласуваха пратив асоцияцията другарю Ибришимов само другарите в дупница се продадаха на кюстендил

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien