От МОН отричат ексшефът на болницата в Дупница да има диплома за „Здравен мениджмънт“

Росен Тимчев

С постановление от 23.01.2017 г. в Районна прокуратура – Дупница е образувано досъдебно производство срещу Росен Тимчев – бивш управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски" гр. Дупница, за упражняване на професия без съответна правоспособност, информира Дарик. За предполагаемото престъпление по чл. 324, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК и за съставяне на неистински официален документ по чл. 308, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК, вече ви информирахме.

Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит" и председателя на Общински съвет – Дупница Ивайло Константинов. В него се посочва, че временно назначения за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски" в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт", за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска. В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът "вярно с оригинала", подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, съгласно чл. 63, ал.1 от ЗЛЗ, за да заема длъжността управител на лечебно заведение. Самият Тимчев обаче нееднократно вече заяви, че има завършено образование и надлежно издадена диплома.

Разследването по случая продължава, като направено предложение то да бъде възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при ОП – Кюстендил.

Print Friendly

1 Коментар на От МОН отричат ексшефът на болницата в Дупница да има диплома за „Здравен мениджмънт“

  1. Уж го гледаш човек, а то калинка.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien