ОПАСНОСТ! Телефонните измамници „взеха“ още една жертва в Кюстендилска област

 Възрастна жена от Рила се е разделила със 700 лв., след като получила обаждане по телефона от мъж, представил се за полицай. Той „съобщил“, че дъщеря й е блъснала с автомобила си дете, задържана е и трябва да се плати гаранция, за да не остане в ареста 72 ч. Възрастната жена дала подробни указания по телефона как да стигнат до дома й и през оградата подала на „човека“ исканата сума. После се свързала със семейството на  дъщеря си и разбрала, че е измамена. След като минало повече от денонощие жертвата на измамата е съобщила за случилото се в полицията.

Тази нощ  петима граждани от Кюстендилско са сигнализирали, че са получили подобни обаждания, но за щастие нито един от тях не е станал жертва.

„Призоваваме: Бъдете предпазливи! Не се доверявайте на искания за пари по телефона, колкото и убедително да звучат! Не съобщавайте по телефона на непознати лични данни – имена на роднините си, адреси! Не давайте пари на хора, които не познавате лично и особено на такива, които искат и много настояват да ви помогнат с нещо, като например да освободят от задържане или отговорност ваш близък, да осигурят лекарства, да започнат неотложно лечение. Особено ако това се случва през нощта, бъдете сигурни – МАМЯТ ВИ!“, категорични са от МВР.     

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien