До 100 лева глоба, ако разхождаш кучето си свободно в Дупница

От 50 до 100 лева ще бъдат глобявани собствениците на кучета, които разхождат любимците си на забранените места или без поводи в Дупница. А за притежателите на своенравните "питбул" и "бултериер" пък е задължително и поставянето на намордник.

Местата и изискванията са регламентирани със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев и са във връзка с решение на Общински съвет-Дупница от 17.10 тази година, когато бе приета Наредбата за отглеждането на кучета-компаньони. Свободното пускане може да става в района на “Ловен дом” в местността “Дренски рид” и покрайнините на града.

Разходките в централна градска част, пък задължително трябва да се извършват с повод, а за породите “питбул” и “бултериер” и с намордник. Разходките на кучета – компаньони може да се извършват единствено и само с присъствието на техните стопани при строг контрол.           

Забранено е разхождането на територията на детски и спортни площадки, всички детски и учебни заведения, в “Градска градина" и на територията на парк “Рила”, допълват от пресцентъра.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на До 100 лева глоба, ако разхождаш кучето си свободно в Дупница

  1. Кмета инж. Методи Чимев да помисли малко реално, защото след като зимата се стъмва в 17 часа, аз няма да обикалям горите около Дупница за да си разходя кучето, за което си плащам данък и което има всички необходими ваксини и всякакво обезпаразитяване и необходимия паспор. Плюс това имам малко дете, което също няма да мъкна по горите за да поиграе с кучето, разхождам си кучето в централна градска част където и живея, събирам с подходящите торбички изпражненията му и не мисля че то по някакъв начин пречи на някого. А кмета ако има един куп изисквания и след като се слагат един куп забрани, да направи кучешка площадка обезопасена, осветена където да се разхождат кучета. Защото ако недай си боже се случи нещо на мен или детето по ридовете и горите около Дупница, кмета няма да носи отговорност за нас.

  2. Всичко описано звучи смехотворно и става ясно, че е писано от тотално некомпетентен по темата чиновник.
    Но извън това да питам – доколкото разбирам, ако имам 70кг агресивна овчарка, мога да я разхождам без намордник? Ако имам 20кг неагресивен питбул, той задължително трябва да е с наморндник? Ако кучето ми е смес между кане корсо и питбул, трябва ли да е с намордник или не и кой етолог определя породата му? Къде правите ДНК теста?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien