Ще гласувате ли на местните избори в община Дупница? (АНКЕТА)

По-малко от 45 дни остават до поредните избори за местна власт в България. На 27 октомври, всички жители ще дадат своя глас за един или друг кмет и общински съветник.

Изборите за местна власт са много по-различни от тези за европейски парламент, за президент или за Народно събрание. Само в листите за съветници от различните партии и коалиции, кандидатите са над 250, а местата са едва 33. За разлика от изборите през 2015, когато кандидатите за кмет бяха 12, то сега те са на половина. Запазва се обаче тенденцията по селата да има отноео голям интерес към кметския пост. С измененията в Изборния кодекс, който ограничи избор на кмет на кметство да бъде само в населени места с над 350 жители, в общината ще се гласува само в 6 села – Яхиново, Самораново, Крайници, Червен брег, Джерман и Бистрица. А по селата, изборите пък са още по-различни по обективни причини.

И все пак, правото на глас е и гражданско задължение на всеки един жител, да посочи своя избранник, който счита, че най-добре би защитил интересите на града си, селото си и би помогнал за още по-доброто развитие на общината.

Дайде своя глас в нашата Анкета, която можете да намерите в дясната колона.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien