ОФИЦИАЛНО! Дупница е вече пред Кюстендил и по пари и по важност

Община Дупница е единствената в България, която изпреварва областния си център по пари, които ще получи от ЕС по Оперативна програма „Региони в растеж“. Публикуван бе целият списък с общините, които са с гарантирано финансиране за подадените обекти. Както е известно, Община Дупница има разработени и готови за реализация 9 обекти, като най-значимите сред тях са ремонт и рехабилитация на жк. Бистрица и жк. Елица, Младежки дом и други, за които е подписано споразумение с ОПРР.

Община Дупница ще получи финансиране в размер на 18 775 545,54 лева, докато областния център Кюстендил е с 18 432 097,88 лева. И двата града са в 3-о ниво, където Дупница се изкачи в класацията за най-развиващите се градове и с особена важност. „Случаят е прецедент, но изводите всеки може сам да си направи. Какво сме предприели и осъществили през тези години се вижда, че е било правилното. Ние сме вече с визия на областен град“, коментира и.д. кмет на Дупница Олга Китанова.

Print Friendly

23 Коментари на ОФИЦИАЛНО! Дупница е вече пред Кюстендил и по пари и по важност

 1. БРАВО! НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ДЕН ДА ДОЙДЕ КРАЯ НА „КЮСТЕНДИЛСКОТО“ РОБСТВО:)))

 2. Тоя смешен град Кюстендил е областен заради червените боклуци, които управляваха, от тогава са се закотвили и е невъзможно да им го откраднем…

 3. Като оправите всички улици както по програма а не само някои и останалите пари да си фи прибирате, тогава ще мога да кажа „Евала“. За сега сме Общината в която най много се краде; с всичките пари които сме взели от ЕС, до сега трябваше Дубай пасти да яде пред нас. Ама нали сте измамници боклуци, така е. Жалко че младите това нещо не могат да го видят и да се качат в общината да ви счупят коленцата, мръсници.

 4. Бате Бойко, г-н Костов обеща, но нищо не направи ти го направи върни околийте стига Кюстендил.Ние си искаме нашето, най-голямата Околия с 93 села към нея!!!

 5. крайно време е Дупница да се отцепи от Кюстендил

 6. Крайно време е да се отцепиме от Кюстендил

 7. Радка Михайловатт // 29.09.2015 в 18:34 // Отговор

  Гордея се ,че моят град които много обичам става все по хубав . Иска ми се господин Кмета да наблегне много за лекуващата болница за Телка . Да намалеят безработните ,да се създадат работни места повече .Тогава мога наистина да кажа ,че чужбина си е при нас .Благодаря

 8. Новият кмет да намери начин да се отделим от този Кюстендил!

 9. нормално,изкуствено направените градове като Кюстендил и Благоевиоград требва да си знаят ,че Дупница е била естесвен център на Югозападна България и пак ще стане комунизма го нема.

 10. Кога общината ще подмени водопроводната мрежа на града? За направеното дотук, добре! Желая й успех!

 11. кой Кюстендил е смешен бе тапаци вижте си шибания жалък грат и тогава говорете, градът авто къща смешници…!

  • Първо град се пише със „д“ и второ няма смисъл от обидни думи като фактите говорят. Една права улица имате и тя е цялата в дупки при това е централната улица. Няма смисъл да се заблуждаваме, Дупница е била и ще бъде притегателен център за много инвеститори, тъй като е на стратегическо място. И мога да допълня, че нашият град ще стане един от най-красивите в България – гордост за Дупничани.

 12. Кюстендил // 30.09.2015 в 9:34 // Отговор

  Не Олга …Волга в министерството да блъснете пак ще ви командваме и ебаваме само се излагате с тия коментари Дупница ще остане към кюстендил!

 13. Ябукари, командвате ми уя. Вие сте град на раздутата администрация, машинописки и канцеларски мишки на мизерна заплатка 🙂

 14. Крайно време е да се поеме инициатива Дупница да се отдели от Кюстендил не зная защо преди време стана тази глупост но, Кюстендил не става за областен.

 15. дупничанин // 30.09.2015 в 16:16 // Отговор

  В Рилския манастир пише Дупнишка порта.Това показва кой е идтинския град в историята. Всички в Дупница трябва да се борим срещу кн иго,както искаше и Панчо и да си останат със 77 села в кн община. За справка в Дупнишката община има само 15 села.Да не говорим за Рила,Кочериново,Бобошево,Б.доли Сап. Баня които са били към Дупнишка околия.

 16. Тъпак поне да го беше написал с главна буква!

 17. Тъпак поне да го беше написал с главна буква!

 18. БРАВО ЗАТОВА ГЛАСУВАХ ЗА ВАС И ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ

 19. БРАВО ЗАТОВА ГЛАСУВАХ ЗА ВАС И ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ

 20. БРАВО ЕТО ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКРЕПИ СЕГАШНИЯ КМЕТ ЧИМЕВ

 21. Да се направи референдум

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien